Cum se fierb corect pastele, ca să nu se mai lipească între ele. Ce trebuie să faci încă din primele minute
Pastele sunt o adevărată delicatesă pentru români. Se gătesc ușor, sunt delicioase și sunt foarte versatile. Însă, ceea ce îi deranjează pe oameni este faptul că pastele se lipesc între ele după ce sunt fierte. Ei bine, acest lucru se întâmplă pentru că nu sunt fierte corect. Iată ce trebuie să facă, încă din primele minute, dacă vrei să eviți acest lucru.
- Ce trebuie să faci când fierbi pastele
- Ce să adaugi și ce să nu adaugi în apă
Fierberea pastelor pare a fi unul dintre cele mai simple lucruri de făcut. Conform indicațiilor, tot ce trebuie să faci este să pregărești o oală cu apă, iar când dă în clocot, să le adaugi. Însă, lucrurile nu stau deloc asa. Pentru a fierbe corect pastele, ai nevoie de câteva indicații clare, care te vor ajuta să le gătești ca la restaurant.
Cum se fierb corect pastele, ca să nu se mai lipească între ele
Majoritatea oamenilor se întreabă cum pot găti paste cu o textură ca cea de la restaurant, iar noi venim cu răspunsul. Există câteva lucruri pe care trebuie să le faci, și câteva ingrediente despre care trebuie să știi care este momentul oportun să le adaugi. Întreaga rețetă a pastelor trebuie să fie o combinație de arome, care să se completeze perfect.
Așadar, pentru a fi sigur că pastele tale nu se vor lipi după ce le-ai fiert și vor avea textura dorită, este important să nu le pui la fiert, iar mai apoi să pleci de lângă ele. Conform marilor bucătari, pastele se adaugă direct în apa clocotită și trebuie să amesteci în ele, în primele două minute.
Din cauza stratului de amidon de la suprafață, ele riscă să se lipească după ce le vei scoate din oală. În cel mai rău caz, pastele se pot lipi chiar și de suprafața oalei, iar acest lucru își va da mari bătăi de cap.
Când adaugi și când nu adaugi ulei
În ceea ce privește ingredientele pe care le adaugi în apa în care fierb pastele, sarea este de neînlocuit. Unele persoane obișnuiesc să adauge și ulei, iar acest lucru nu este deloc rău.
Însă, uleiul se adaugă doar în cazul în care le vei servi cu un sos care și el conține ulei. În acest caz, din cauza texturii alunecoase, sosul nu va rămâne pe paste. Așadar, este important să eviți uleiul.