Fructul pe care trebuie să-l mănânci în zilele caniculare. Te ajută la digestie și curăță organismul
În fiecare vară, în zilele caniculare, e foarte importantă să mănânci fructe, însă unul singur e mai deosebit față de celelalte și are cu siguranță cele mai multe beneficii. Aceasta conține multă apă și ne ajută să facem față zilelor toride.
- Ce fruct trebuie să mănânci pe timpul verii
- Te ajută să te răcorești pe caniculă
Ce fruct e recomandat să mănânci în zilele caniculare
Pepenele verde nu trebuie să lipsească din alimentația de pe timpul verii, mai ales dacă suntem plecați și în concediu. Cantitatea mare de apă pe care acesta o conține ne ajută să ne hidratăm, iar numărul de calorii pe care pepenele le are sunt puține. Totodată, pepenele ne ajută să ne răcorim, mai ales dacă l-am lăsat la rece.
”Optați pentru alimente neprocesate și preparate ușoare și, de asemenea, pentru băuturi fără adaos suplimentar de zahăr.
Dacă reușim să respectăm câteva reguli alimentare simple și să ne hidratăm corespunzător, nu mai râmâne decât să ne bucurăm de vară”, spune dr. Corina Zugravu, medic primar în igiena alimentației și nutriție, potrivit Antena 3.
Mai mult de atât, pepenele are și alte multe beneficii, căci conține nutrienți de vitamina A, vitamina C, B6, dar și potastiu, precum și super-antioxidanti licopen și beta-caroten.
Medicii susțin că datorită conținutului mare de apă, pepenele stimulează și activitatea renală, dar și digestia și previne constipația. Totodată, acest fruct de vară poate ajuta persoanele care rețin apă, dar ajută și la eliminarea toxinelor din corp.
Pepenele nu trebuie să lipsească din alimentația oricărei persoane, mai ales că prețul pentru un kilogram între 1,8 -2,5 lei kilogramul, astfel că un pepene mare ajunge la 15 lei.
Vinetele, de asemenea, se consumă în mare parte pe timpul verii
Medicii mai spun că și în materie de legume există unele cu multe beneficii, mai ales pe perioada verii. Vorbim despre vinete și salata de vinete care e adesea gătită în bucătăriile românești.
Vinetele au o sursă de compuși fanolici care acționează precum antioxidanți, iar ele, de asemeena, sunt bigate în fibre. Printre antioxidanții din vinete se pot număra antocianinele, chiar și nasunina, luteina și zeaxantina.