3 alimente care luptă împotriva infecțiilor și leziunilor. Ce să consumi în această perioadă a anului
Cel mai potrivit mod de a sta departe de boli este să te asiguri că ai o alimentație corectă. În sezonul rece, trei alimente îți vin în ajutor în acest sens. Ele luptă împotriva răcelii, a infecțiilor și leziunilor și sunt recomandate în această perioadă a anului.
- Ce trebuie să mănânci în sezonul rece
- Trei alimente recomandate
Alimentația corectă îți asigură energia și imunitatea de care ai nevoie în această perioadă a anului. Din cauza temperaturilor scăzute, sistemul imunitar are nevoie de nutrienți, iar pe aceștia îi găsești în alimente. Așadar, fructele și legumele îți vin în ajutor în acest sens și se află în recomandările specialiștilor.
3 alimente care luptă împotriva infecțiilor și leziunilor
Aceste trei alimente îi asigură organismului o bună funcționare, mai ales în perioade critice precum cele în care temperaturile sunt scăzute. Este important să știi ce alimente să consumi și la ce trebuie să renunți în acest moment al anului. În timp ce unele pot fi benefice, altele nu aduc la fel de mulți nutrienți.
1. Avocado
Avocado este un aliment recomandat atât vara, cât și iarna. Este recomandat pentru sistemul imunitar, deoarece conține fibre, potasiu, magneziu și grăsimi benefice pentru sănătatea inimii.
2. Ceai Verde
O băutură pe care nu trebuie să o treci cu vederea în această perioadă este ceaiul verde. Acesta este recomandat atât pentru întărirea sistemului imunitar, cât și pentru zilele în care te confrunți cu răceala.
3. Peștele
Peștele este un alt aliment pe care trebuie să îl consumi neapărat în această perioadă. Sunt recomandați cei grași, precum macrou și somonul, dar și sardinele. Aceștia conțin acizi grași și proteine.
Recomandările medicilor pentru răceală
Un alt aspect important pentru sănătate este tratarea corespunzătoare a răcelii. Medicii sunt de părere că antibioticele trebuie evitate în cazul infecțiilor virale, care apar în cazul celor mai mulți oameni în sezonul rece.
”Este bine de ştiut majoritatea dintre aceste infecții de tract respirator superior sunt infecții virale, iar infecțiile virale nu se tratează cu antibiotic. O infecție virală care interesează tractul respirator se tratează simptomatic. Ce înseamnă simptomatic? Un antiinflamator nesteroidian, un dezinfectant local oro-faringian. Vorbim de o faringită”, a recomandat medicul Ionuț Tănase, la antena3.ro.