Alimentele care cresc riscul de depresie și anxietate. Trebuie să le excluzi din dieta zilnică
Depresia poate fi considerată boala secolului, astfel că multe persoane se confruntă cu ea. Există câteva alimente care cresc riscul de boală și ar trebui să fie eliminate din dieta zilnică.
- Alimentele care cresc riscul de depresie și anxietate
- Trebuie să le excluzi din dieta zilnică
Depresia este considerată boala secolului, astfel că alimentele care cresc riscul ar trebui să fie eliminate complet din dieta ta. Cei mai afectați sunt tinerii, conform spuselor specialiștilor.
Alimentele care cresc riscul de depresie
Tot mai multe persoane suferă de depresie, fiind considerată boala secolului. Aceasta se poate trata cu ajutorul specialiștilor, iar alimentația joacă un rol important în acest proces. O echipă de cercetători a demonstrat că alimentele prăjite duc la o creștere a riscului de stări anxioase și depresie, mai ales în rândul tinerilor.
Cei mai nocivi sunt cartofii prăjiți, ajungând să provoace stări anxioase cu 12% mai mult sau depresie cu 7%. Experții din China au monitorizat 140.728 de persoane timp de 11 ani, iar riscul este mult mai crescut în cazul tinerilor.
Cele mai multe cazuri de depresie și anxietate au fost descoperite la persoanele care mâncau alimente prăjite, în special cartofi. Cei mai vizați erau bărbații tineri, care alegeau să consume, în mod frecvent, două porții de cartofi prăjiți. Medicul David Katz consideră că cei mai mulți oameni ajung să găsească în mâncare un refugiu, mai ales în cele prăjite, fiind delicioase și se pot găsi peste tot.
O substanță chimică numită acrilamida ar fi vinovată pentru astfel de stări. Ea se formează în timpul procesului de prăjire, în special a cartofilor.
”Efectele asupra sănătății ale alimentelor prăjite depind în mare măsură de ce tip de mâncare este prăjită și de ce tip de grăsime este folosit la prăjire. Cartofii pot afecta stările afective pentru că provoacă o creștere mare a nivelului de zahăr în sânge și apoi un răspuns hormonal la această creștere. Totuși, aceste zaharuri sunt contracarate de grăsime, cum ar fi grăsimea folosită la prăjit”, a declarat dr. David Katz, fondatorul True Health Initiative.
Acrilamida se regăsește și în cafea
Aceasta substanță chimică se poate găsi în cafea, din cauza boabelor prăjite, dar și în pâinea prăjită. Este recomandat să alegem alimente care să ne aducă nutrienții necesari pentru activitatea zilnică pe care o avem. Printre alimentele recomandate pentru un stil de viață sănătos se recomandă fructele, legumele, alimentele integrale sau carnea. Nu trebuie să facem excese, iar hidratarea are un rol important în procesele organismului.