Alimentele care îți fac mai multă foame. Ar fi bine să le eviți
Aproape fiecare persoană a experimentat, la un moment dat, situația de a mânca mult și de a-i fi încă foame. Ei bine, trebuie să știi că nu toate alimentele te vor ajuta să te simți sătul mult timp, ci, din contră, există anumite alimente care îți fac mai multă foame.
- Nu toate alimentele te vor ajuta să te simți sătul mult timp
- Există anumite produse care îți fac mai multă foame
Deși sună ciudat, este adevărat: ceea ce mănânci îți poate face stomacul să facă zgomot cu mult înainte de următoarea masă. Potrivit specialiștilor, anumite alimente pot semnala corpului tău să le stocheze sub formă de grăsime mai degrabă, decât să le folosească drept ”combustibil”, adică alimentele foarte procesate, bogate în carbohidrați, la care apelezi adesea când ești stresat, ocupat, sau pur și simplu îți e foame, îți cresc nivelul de insulină, provocând scăderea glicemiei și făcându-te să te simți din nou flămând, chiar dacă tocmai ai mâncat.
Alimentele care îți fac mai multă foame
Iaurt cu conținut scăzut de grăsimi 2/12. Cu cât mesteci mai mult un aliment, cu atât este mai satisfăcător. Aici, iaurtul nu se încadrează. Versiunea cu conținut scăzut de grăsimi conține adesea îndulcitori care îți pot crește glicemia fără grăsimea din lactate care te poate ajuta să te simți plin. Încearcă în schimb un iaurt simplu, plin de grăsimi, cu granola, fructe de pădure proaspete și nuci: mai multe fibre și mai multă satisfacție.
Croissantul moale și untos este perfect pentru micul dejun dar acest tip de mâncare nu te ține sătul mult timp. Cu foarte puțini nutrienți buni și bogate în grăsimi și făină albă, croissantele oferă mai multe calorii, dar nu este deloc sățios.
Smoothiurile verzi - Cu o mulțime de legume cu frunze verzi, fructe și lapte de migdale, nu se poate nega că smoothie-urile verzi pot fi sănătoase, însă dacă vrei să fii plin, consumul de calorii nu te va sătura în comparație cu alimentele întregi, masticabile. Cercetările arată că orgaismul nostru nu înregistrează caloriile din alimente în formă lichidă, precum și alimente în formă solidă, așa că un consum de legume poate duce la consumul de mai multe calorii pe parcursul zilei. Pentru un plus de crocant și un plus de sațietate, acoperă bolul cu smoothie-uri cu câteva semințe sau nuci.
Dulciurile și sucurile de fructe nu te vor ajuta să te simți sătul mult timp
Dulciurile - Zahărul – indiferent dacă este mierea organică sau zahărul alb de masă – activează căile de recompensă și apetit ale creierului în mod diferit față de alte surse de energie, arată cercetări de la Facultatea de Medicină a Universității Yale. Mai exact, talamusul, hipotalamusul și insula creierului tău - toate zonele care te determină să mănânci - tind să se răcească după ce ai consumat alimente. Dar când înghiți dulciuri precum prăjituri, acele zone rămân active, sugerează cercetarea Yale. Pe scurt, creierul tău spune corpului tău că nu ești plin și ai dorința de a mânca mai mult pentru a te simți mulțumit.
Sucul de fructe nu are nicio fibră din fructele din care provine, motiv pentru care merele și strugurii te fac să te simți plin și încetinesc fluxul de zahăr în sânge. Fără fibre, zahărul din sânge poate crește rapid și apoi se poate prăbuși și îți poate face foame.