Alimentul care poate să prelungească viața și să reducă riscul de cancer. Nu multă lume îl consumă
Cu toții știm că ceea ce mâncăm are un impact semnificativ asupra sănătății noastre, iar unele alimente chiar au puterea să prelungească viața și să reducă riscul de a face cancer. Este și cazul acestui aliment foarte sănătos, însă pe care nu toată lumea poate să îl consume.
- Alimentul care poate să reducă cancerul
- Nu toți oamenii pot să îl consume
Unele alimente au efecte magice asupra sănătății oamenilor și nu doar că aduc un aport semnificativ de vitamine și nutrienți, dar luptă împotriva unor boli grave. Acest aliment nu poate să fie consumat de toată lumea din cauza gustului puternic, însă este recomandat pentru prelungirea vieții și reducerea riscului de a face cancer. Iată despre ce este vorba!
Alimentul care poate să reducă cancerul și să prelungească viața oamenilor
În mod surprinzător, ardeiul iute are o contribuție mare în ceea ce privește sănătatea oamenilor. Conform unui studiu realizat de specialiști, acest aliment conține o substanță numită capsaicină, care ajută la prevenirea cancerului, este antimicrobacterian și poate să regleze fluxul sanguin.
Chiar dacă are un gust pe care nu toată lumea poate să îl suporte, ardeiul iute este extrem de benefic pentru organism. Acesta contribuie la sănătatea oamenilor cu vitamina A și C și poate chiar să stimuleze secrețiile gastrice, astfel că este recomandat mai ales persoanelor care au astfel de probleme.
”Ardeiul iute este foarte sănătos pentru organism. Este folosit la diferite preparate culinare, pentru acel gust iute. Conţine vitaminele A şi C. Unele persoane îl folosesc cu succes în diferite cure de slăbire.
Este benefic organismului pentru că intensifică circulaţia sângelui, stimulează secreţiile gastrice, calmează nevralgiile, dar se folosesc şi în tratarea virozelor”, a declarat medicul Dorel Filip, conform Adevărul.
Ce spun statisticile
Dincolo de efectele benefice pentru sănătate, un studiu a demonstrat faptul că ardeiul iute poate să prelungească viața oamenilor. Statisticile arată că riscul de deces din cauza cancerului a fost redus cu 23% în urma consumului de ardei iute, în timp ce riscul de a muri provocat de bolile la inimă a fost redus cu 26%.
Dincolo de aceste boli grave, ardeiul iute este benefic și în prevenirea unor afecțiuni cu care se confruntă mulți români, cum ar fi diabetul. Acest aliment scade nivelul de glucoză din sânge.
”Ardeiul iute poate scădea nivelul colesterolului, dar şi al trigliceridelor şi de aceea este recomandat pentru a ajuta inima. Scade de asemenea tensiunea arterială şi previne diabetul, deoarece scade şi nivelul de glucoză din sânge.
Dacă tot alegeţi să mâncaţi mai gras, ar fi mai bine ca mâncarea să fie iute deoarece astfel grăsimile nu elimină mai uşor din organism“, a mai declarat medicul Andrei Mitran, conform sursei citate.