Alimentul de care organismul tău are nevoie, chiar dacă îți face rău. Ce efecte are asupra sănătății
Specialiștii au descoperit despre un aliment că este atât sănătos, cât și nociv pentru organism. Chiar dacă îți face rău, organsimul are nevoie de el pentru a se menține echilibrat. Iată ce aliment este și ce efecte are asupra sănătății.
- Un aliment este nociv și sănătos în același timp pentru organism
- Ce spun specialiștii
În mod neașteptat, un aliment nociv pentru organism este esențial pentru a avea un stil de viață echilibrat. Specialiștii atrag atenția asupra lui, spunând că este important să îl consumi, chiar dacă ar trebui evitat. Chiar și așa, mai mult de jumătate de români îl consumă în fiecare dimineață, fără să țină cont neapărat de recomandări.
Un aliment este necesar pentru organismul tău, chiar dacă este nociv
Chiar dacă există studii și dovezi care arată că are efecte negative asupra organismului tău, cafeaua este consumată de o mulțime de oameni. Deși se știe despre ea că afectează sănătatea și poate duce la boli grave, cafeaua este, totodată, un aliment necesar datorită beneficiilor pe care le are. Însă, trebuie consumată cu măsură.
Potrivit recomandărilor specialiștilor, oamenii trebuie să consume între 50 – 300 mg de cafeină pe zi, astfel încât să aibă un stil de viață sănătos.
Cafeaua oxigenează sângele, ajută la respirație și conține antioxidanți. De asemenea, este foarte benefică pentru concentrare și ajută la stimularea sistemului nervos centeral.
”Cafeaua este un rău necesar atâta vreme cât bem cu măsură. Aroma cafelei de dimineață ne trezește doar că nu trebuie să exagerăm, pentru că această cafea ne oferă o energie pe moment, după care ați văzut că se epuizează.", a declarat medicul Andreea Cigolea, la Antena 3 CNN.
Când trebuie să bei cafeaua, de fapt
Cafeaua este subiectul multor dezbateri în lume, mai ales în ceea ce privește felul în care este consumată sau momentul. Dacă unii sunt convinși că trebuie băută după masă, alții ar spune că are beneficii doar dacă este consumată înainte să iei masa.
Așadar, specialiștii au recomandat ca această băutură să fie consumată înainte de micul dejun, dimineața, pentru că acesta este momentul în care are cele mai bune efecte pentru organism. Însă, persoanele cu probleme gastrice trebuie să o consume neapărat după masă, deoarece poate să provoace arsuri, care ar duce la dureri destul de mari.