Amestecul care te ajută să gătești o carne de miel suculentă și fragedă, pentru Paște! De ce condimente ai nevoie
Publicat pe 16.04.2025 la 18:19 Actualizat pe 16.04.2025 la 18:19
Friptura de miel este preparatul vedetă de pe masa de Paște. Dacă vrei să îți încânți familia cu o carne de miel fragedă, suculentă și aromată, trebuie să folosești acest amestec de ingrediente! Gustul pe care îl va avea te va surprinde!
- De ce ingrediente ai nevoie pentru o friptură de miel suculentă
- Trucurile folosite de bucătarii pricepuți
Gospodinele de pregătesc pentru masa de Paște! Un preparat care nu poate să lipsească este friptura de miel, o adevărată delicatesă, pe care poți să o combini cu alte ingrediente delicioase.
Amestecul de care ai nevoie pentru o carne fragedă și suculentă de miel
Carnea de miel este foarte ușor de gătit. Ai nevoie doar de câteva condimente pentru a se asigura că friptura ta va fi suculentă și aromată. Chefii apelează la acest amestec pentru a-i da cărnii de miel gustul delicios pe care îl întâlnești în restaurante.
Ingrediente
- ulei de măsline
- iaurt grecesc
- rozmarin
- oregano
- zeama de la o lămâie
- sare, piper
- usuturoi zdrobit
Cantitățile se adaptează în funcție de cât de multă friptură vei găti. Este important ca amestecul de ingrediente să acopere întreaga suprafață de carne de miel. Un alt factor important este când condimentezi carnea, fiind recomandat cu o seară înainte să o gătești.
La câte grade se coace friptura de miel
După ce ai condimentat carnea de miel, aceasta se coace la cuptor. Se pregătește o tavă, în care adaugi carnea de miel condimentată. În tavă se mai poate adăuga usturoi întreg, pentru un plus de aromă și crenguțe întregi de rozmarin. Carnea de miel se coace la cuptorul preîncălzit la 170 de grade Celsius, timp de aproximativ trei ore.