Aparatul din locuință care îți mărește factura la energie. Mulți români nu știu acest detaliu
În locuința voastră există un aparat de uz casnic ce crește factura de electricitate la finalul lunii. Prețul este unul destul de ridicat, de aproape 5 lei pe zi, în funcție de perioada în care îl utilizăm. Iată ce trebuie să știi despre boilerul electric.
- Aparatul din locuință care îți mărește factura la energie
- Mulți români nu știu acest detaliu
Unul dintre aparatele pe care mulți români îl folosesc crește factura la curent cu aproape 5 lei pe zi. Deși este foarte util, dacă nu cunoaștem acest detaliu, vom avea o surpriză neplăcută la finalul lunii.
Aparatul ce crește factura la curent lunar
Un aparat pe care mulți români îl au în locuința lor crește factura la electricitate cu până la 5 lei pe zi. Este vorba de boilerul care se folosește în mod frecvent. Apa caldă poate fi o problemă în anumite perioade ale anului, mai ales în Capitală unde rețeaua de termoficare nu este în cea mai bună stare.
Boilerul electric este folosit în special de persoanele care locuiesc la bloc, iar sistemul de încălzire locală nu mai este funcțional, existând probleme periodice, astfel că apelezi la o sursă de apă eficientă.
Aparatul este folosit pentru încălzirea apei pe bază de energie electrică. Cu toate că este practic, el poate mări factura la electricitate cu aproape 5 lei pe zi. Cei care apelează la un alt sistem pentru apă, caută cea mai bună soluție, iar boilerul pare să fie varianta perfectă.
Cât consumă un boiler electric
Consumul unui boiler electric este destul de mare și va crește factura la final de lună. Specialiștii au anunțat consumul mediu al unui boiler cu o capacitate de 50 de litri este de 1,8 kW/oră.
Astfel, dacă este folosit timp de două ore pe zi, va consuma 3,6 kW pe zi. La final, se va înmulți cu prețul unui kW, în funcție de furnizorul de energie electrică, vom calcula cu 1,3 lei, iar la final vom obține 4,68 de lei pe zi., aproape de 5 lei. Același calcul se poate face și pentru boilerele cu o capacitate mai mică, de 15 sau 20 de litri.
Pentru a economisi deși folosești un boiler, poți regla temperatura apei, pentru a nu-l solicita prea mult. Totodată, este important să închizi robinetul la chiuvetă când nu folosești apa. O recomandare utilă este boilerul termoelectric, el folosește energia electrică, dar și agentul permis pentru menținerea unei temperaturi constante.