Atenție la curmale! Au și efecte secundare care vă pot afecta sănătatea! Dacă le consumați, e bine să știți și asta
Curmalele pot face parte dintr-o dietă echilibrată, fiind o gustare foarte bună. Cu toate că au un gust delicios, ele pot să vă afecteze sănătatea și să aveți diferite afecțiuni la care nici nu v-ați fi așteptat.
- Curmalele pot avea efecte secundare și afectează sănătatea
- Ce probleme puteți să dezvoltați dacă le consumați în exces
Curmalele sunt consumate de mulți români ca și gustare sau chiar la micul dejun, alături de un bol de cereale. Cu toate că au multe beneficii, ele vă pot afecta sănătatea dacă vor fi consumate într-o cantitate mult prea mare.
Probleme abdominale
Curmalele nu pot crea probleme abdominale, doar sulfiții care se adaugă în conținutul lor. Ei sunt un conținut chimic cu ajutorul căruia fructele uscate se vor păstra o perioadă mai îndelungată și se vor elimina bacteriile. Persoanele care sunt sensibile vor avea parte de câteva reacții adverse, precum dureri de stomac, gaze, balonare sau diaree.
Fructele uscate reprezintă o sursă mare de fibre și pot crea o reacție diferită în corpul vostru. O creștere bruscă de fibre în organism poate duce la probleme abdominale, cum ar fi balonarea sau constipația. Nici ceara folosită pentru a le acoperi nu este mai sănătoasă. Se utilizază pentru a le face să arate mai bine, dar, utilizată pe termen lung va duce la probleme digestive.
Curmalele pot promova hiperkaliemia
Ele conțin potasiu, astfel că te poți confrunta cu hiperkaliemie. Este o afecțiune unde nivelurile de potasiu devin ridicate în sânge și, o valoare prea mare, este dăunătoare. Un nivel optim de potasiu în sânge ar trebui să fie cuprins între 3,6 și 5,2 milimoli/litru. Dacă se depășește valoarea de 7 milimoli/litru poate să devină periculos și este nevoie de intervenție medicală.
Atacuri de astm
Deși nu s-ar făcut atât de multe studii pentru a ajunge la o concluzie concretă cu privire la provocarea astmului, specialiștii consideră că fructele uscate duc la alergii, iar ele produc astm. Astfel că persoanele cu risc ar trebuie să aibă o atenție sporită. 80% dintre persoanele care se confruntă cu astm bronșic, se confruntă cu alergii la substanțe din aer cum ar fi mucegaiul. Acesta se găsește și în curmale.
Erupții cutanate
Fructele uscate, asemeni curmalelor pot să provoace erupții cutanate, de vină ar fi sulfiții care se regăsesc în conținutul lor. Erupțiile pot fi cauzate și de mucegaiul prezent în fructe.
Duce la creșterea în greutate
Curmalele sunt bogate în fibre, dar numărul lor de calorii este destul de mare. Acestea contribuie la creșterea în greutate, fără să ne dăm seama. Conțin 2,8 calorii pe gram, densitatea lor energetică fiind destul de mare.