Cât de sănătoase sunt legumele congelate? Care sunt sfaturile nutriționiștilor
Legumele congelate sunt consumate de români, deoarece se prepară foarte simplu. Au un gust delicios și pot fi consumate atât ca garnitură, cât și introduse în supe sau ciorbe. Iată ce spun nutriționiștii despre alimente.
- Cât de sănătoase sunt legumele congelate?
- Care sunt sfaturile nutriționiștilor
Legumele congelate sunt tot mai consumate de români. Ele pot fi incluse în mai multe preparate, în ciorbe sau gătite la abur. Deși se gătesc ușor și au un gust delicios, nutriționiștii sunt de altă părere.
Cât de sănătoase sunt legumele congelate
Legumele și-au crescut prețul în ultima perioadă. Astfel că românii se orientează către variante mai ieftine. Legumele congelate par să fie o alternativă bună, dar nu este la fel de sănătoasă.
Multe persoane aleg un stil de viață sănătos, astfel că fructele și legumele sunt incluse în dieta zilnică. Acestea nu pot lipsi de la mesele principale, iar de multe ori, se folosesc variantele congelate. După ce sunt achiziționate din magazine, pot fi consumate oricând, ca garnitură sau chiar incluse în supe sau ciorbe.
Procesul de congelare poate păstra o mare parte din conținutul de vitamine și minerale al legumelor, pot exista pierderi minore în comparație cu legumele proaspete. Unele produse congelate pot conține aditivi, cum ar fi sare sau alte substanțe pentru a îmbunătăți gustul sau pentru a prelungi durata de conservare. Este întotdeauna bine să verifici eticheta produselor congelate pentru a te asigura că nu conțin aditivi nedoriti.
Vitaminele se pot pierde în timpul congelării
Unele fructe și legume au multe vitamine și minerale, iar prin procesul de înghețare, ele se pot reduce. Vitamina C și B1 sunt diminuate, dar calitățile nutritive rămân la aceleași niveluri pentru alimente.
„Unele legume și fructe prezintă avantajul că ele sunt recoltate la momentul când sunt maturate complet. Asta înseamnă că, din punct de vedere nutrițional, sunt superioare dacă le comparăm cu cele pe care le cumpărăm din supermarket. Este adevărat că unele vitamine se distrug prin congelare sau sunt, să spunem, diminuate. De exemplu, vitamina C într-o proporție de 25%, mai puțin vitamina B1, într-o proporție de 10%.
În rest, din punct de vedere al calităților nutritive, ele sunt păstrate prin metoda de conservare prin congelare. Când cumpărăm alimente congelate, nu recomand produsele semi-preparate care au foarte mulți aditivi și grăsimi, care sunt susceptibile să se oxideze", spune un nutriționist la Antena 3 CNN.