Rețetă de paste cu legume și sos de roșii. Un preparat simplu și delicios, care nu este greu la stomac
Publicat pe 03.01.2024 la 09:38 Actualizat pe 03.01.2024 la 09:38
Probabil te simți și tu rău după mâncarea grasă de Crăciun și Revelion, motiv pentru care ne-am gândit să-ți prezentăm o rețetă simplă de paste cu legume și sos de roșii. Este un preparat delicios, care nu este deloc greu la stomac. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare!
- Rețetă de paste cu legume și sos de roșii
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
Rețeta de paste cu legume și sos de roșii este simplă și nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru ea. Este un preparat sănătos și delicios, care va reuși să-ți încânte papilele gustative. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a te bucura de un preparat gustos!
Rețetă de paste cu legume și sos de roșii
Ingrediente:
-300 g de paste
-2 linguri de ulei de măsline
-1 ceapă, tocată
-2 căței de usturoi, mărunțiți
-1 ardei roșu, tăiat cubulețe
-1 morcov, ras sau tăiat subțire
-1 dovlecel, tăiat cubulețe
-400 g de roșii tocate
-2 linguri de pastă de roșii
-1 linguriță de oregano uscat
-sare
-piper
-frunze proaspete de busuioc pentru decor
Mod de preparare:
Fierbe pastele în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Scurge și păstrează puțină apă de la fierbere, deoarece aceasta va da un gust delicios preparatului tău.
Într-o tigaie mare, încălzește uleiul de măsline la foc mediu. Adaugă ceapa, usturoiul și călește-le până devin aurii și aromate. Adaugă ardeiul roșu, morcovul și dovlecelul în tigaie. Gătește-le timp de 5-7 minute, amestecând până când legumele sunt ușor moi. Adaugă roșiile tocate, pasta de roșii, oregano, sare și piper. Lasă să fiarbă la foc mic timp de 15-20 de minute, amestecând ocazional.
Dacă sosul pare prea gros, poți adăuga puțină apă de la fierberea pastelor pentru a-l subția. Adaugă pastele fierte în tigaie și amestecă bine pentru a le îmbiba cu sosul. Servește pastele cu legume decorate cu frunze proaspete de busuioc. Poftă bună!
Citește și: Greșeala care strică salata boeuf. La ce trebuie să fie atente bucătăresele pentru un preparat ca la carte