Cât timp se fierbe fasolea, de fapt. Secretul de care țin cont bucătarii
Fasolea se numără printre preparatele care se regăsește des pe mesele românilor, de aceea, în rândurile de mai jos, vei regăsi un truc simplu care te va ajuta să fierbi mai repede fasolea. Există anumite tipuri care au nevoie de un timp mai mare de fierbere, așa cum este și cazul celei pestrițe, integrată în multe rețete tradiționale.
- Trucul simplu pentru a fierbe fasolea mai repede
- Secretul pe care toate gospodinele trebuie să îl știe
Pentru a te bucura de un preparat delicios, trebuie să știi că timpul de fierbere diferă în funcție de tipul de fasole. Dacă cea albă nu are nevoie atât de mult să fie gătită, nu la fel se poate spune și despre cea pestriță, unul dintre tipurile de fasole preferat de români.
Celelalte două tipuri de fasole sunt cea roșie, aliment integrat în salate, de cele mai multe ori și cea neagră, despre care se spune că are multe proteine.
Cât timp trebuie fiartă fasolea
Timpul de fierbere este influențat de vechimea boabelor. Astfel că, dacă vrei să gătești fasole de acum un an sau doi, este bine să te ocupi de ea cu o seară înainte.
Mai exact, este bine să fie pusă în apă caldă seara, asta dacă vrei să o gătești a doua zi. Apa va face boabele să se înmoaie, ceea ce înseamnă mai puțin timp pe foc. Ulterior, este indicat să pui bolul cu fasole într-un loc răcoros, astfel încât procesul de fermentare să nu continue.
În schimb, dacă ești în criză de timp, poți folosi un alt truc. Fasolea se pune în apa deja fierbinte și se lasă la înmuiat cel puțin o oră.
Indicat este să schimbi apa de trei ori, doar că, de cele mai multe ori, timpul este limitat și această etapă este omisă.
Pentru a fi sigur de faptul că fasolea fierbe în timp util, este bine să adaugi un vârf de linguriță de praf de copt, atunci când schimbi cea de-a treia apă. Pe lângă faptul că fasolea va fierbe mult mai repede, vei observa că boabele rămân întregi.