Ce alimente atacă puternic sistemul imunitar. De ce ar trebui consumate cât mai rar: ”Începi să arăți...”
Nu e un secret pentru nimeni fapul că alimentația afectează modul în care te simți și cât de bine îți funcționează organismul. Află din rândurile de mai jos ce alimente atacă puternic sistemul imunitar și de ce ar trebui consumate cât mai rar.
- Alimentația afectează modul în care te simți și cât de bine îți funcționează organismul
- Ce alimente atacă puternic sistemul imunitar
- De ce ar trebui consumate cât mai rar
Mâncarea te poate îmbolnăvi? Potrivit unor studii, consumul exagerat de zahăr suprimă sistemul imunitar. Atunci când sistemul imunitar este compromis, este foarte probabil să te îmbolnăvești. Dacă mănânci multe alimente și băuturi bogate în zahăr sau carbohidrați rafinați, pe care organismul îi procesează sub formă de zahăr, este posibil să reduci capacitatea organismului de a se apăra de boli.
Ce alimente atacă puternic sistemul imunitar
Imunitatea este foarte importantă pentru a ține bolile la distanță. Alimentația joacă un rol important, așa că specialiștii spun de ce este bine să eviți anumite alimente care îți pot slăbi sistemul imunitar.
”De la alimentație provin toate lucrurile bune de care are nevoie întreg organismul și de la alimentație pornesc și toate lucrurile rele. La baza alimentelor, de la egipteni se știe, că toate lucrurile rele pleacă de la alimentație. Există o mulțime de alimente care plac creierului. Creierul se bucură de aceste alimente”, a afirmat renumitul neurochirurg, Vlad Ciurea, scrie antena3.ro.
Dacă o dietă bogată în nutrienți și bine echilibrată susține sistemul imunitar, o dietă săracă în nutrienți și bogată în alimente ultraprocesate afectează funcția imunitară.
”Alimentele care atacă sistemul imunitar constau în alimentația asta compulsivă, de tip street food, junk food, fast food, o alimentație care combină niște substanțe care nu sunt benefice omului. Poate că adolescenții spun să-i lăsăm în pace, pentru că ei asta vor să mănânce. Cu toții am trecut prin acea perioadă. Dar consumul trebuie să fie cât mai rar sau să fie un consum cât mai controlat. Pentru că în perioada de creștere ai nevoie de alimente care să îți mențină capacitatea de dezvoltare corectă a organelor altfel, depozitul acela în urma consumului de diferite tipuri de alimente, se regăsește pe aspectul nostru fizic și începi să arăți mai bătrân, să te simți mai bătrân”, a explicat Aurelian Vasile, scrie sursa anterior menționată.
Alimente și băuturi îndulcite artificial pot afecta sistemul imunitar
Anumiți îndulcitori artificiali au fost legați de modificarea compoziției bacteriilor intestinale, de creșterea inflamației în intestin și de reducerea răspunsului imunitar.
Tot mai multe dovezi sugerează că îndulcitorii artificiali, inclusiv sucraloza și zaharina, pot induce dezechilibre ale bacteriilor intestinale. Unii cercetători postulează că utilizarea excesivă a îndulcitorilor artificiali poate fi în detrimentul sănătății imunitare.
În plus, unele cercetări efectuate pe rozătoare și studii de caz limitate la om sugerează, de asemenea, că un aport ridicat de îndulcitori artificiali poate contribui la progresia bolilor autoimune. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe cercetări, scrie healthline.com.