Ce alimente să consumi la micul dejun pentru a-ți menține sănătatea. Care sunt recomandările medicilor
Alimentația este sursa noastră de vitamine și minerale, astfel că trebuie să fim atenți cu ceea ce alegem să consumăm. Pentru a avea o sănătate de fier, medicii recomandă diferite alimente care ne mențin într-o stare de invidiat.
- Ce alimente să consumi la micul dejun pentru a-ți menține sănătatea
- Care sunt recomandările medicilor
Se spune că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei și, în funcție de cum începem dimineața, vom avea parte de o zi excelentă. Pentru a ne bucura de o mulțime de beneficii, alimentele pe care le consumăm sunt foarte importante. Iată ce recomandări au făcut medicii oncologi.
Ce alimente trebuie să consumăm la micul dejun
Sunseel KAmath, medic oncolog la Cleveland Clinic a vorbit despre alimentația sănătoasă. Recomandă principiile dietei mediteraneene, fiind incluse proteine slabe, legume și frunze verzi, fructe proaspete, nuci și ulei de măsline. Totodată, cantitatea de alimente procesate și carbohidrați rafinați ar trebui redusă.
Un alt medic, Jennifer McQuade mărturisește că la micul dejun alege să consume fulgi de ovăz alături de diferite seminte.
„Și apoi îmi place să adaug semințe de in, inimi de cânepă, semințe de dovleac sau orice alte nuci și semințe pe care le am prin preajmă", spune ea, mărturisind că adaugă și o cantitate mică de fructe uscate.
Alte idei pentru micul dejun
Un medic epidemiolog și profesor specializate în cancer a spus pentru Today.com că alege să mănânce același mic dejun zilnic, fiind compus din două felii subțiri de pâine prăjită din cereale integrale cu unt de arahide. Mai adaugă un strat de unt între pâinea prăjită și untul de arahide, dar și fructe de sezon.
O altă recomandare sunt batoanele proteice ce au între 4 și 6 grame de fibre și mai puțin de 15 grame de zahăr. Nici iaurtul cu semințe și fructe de pădure nu este lăsat deoparte, căci se numără printre preferatele medicilor. De preferat este ca iaurtul să fie natural, iar semințele și fructele se adaugă separat.
Dacă nu îți plac mesele dulci, există și preparate sărate. Legumele ar trebui să fie o prioritate în dieta zilnică pentru prevenirea cancerului. Ele pot fi adăugate într-o frittata cu ouă, iar rezultatul va fi unul delicios.