Ce conține gelatina alimentară și din ce se face
Gelatina alimentară se obține în urma fierberii oaselor de animale, pieilor și a cartilajului pentru a se extrage colagenul. Conține o mulțime de beneficii și ar trebui inclus în dieta zilnică pe care o avem.
- Ce conține gelatina alimentară
- Beneficiile alimentului folosit în multe preparate
Gelatina este un ingredient nelipsit din industria alimentară, fiind inclus în multe preparate. Ea este utilizată și pentru fabricarea hârtie, în industria fotografică sau în medicină. Este derivată dintr-o proteină naturală din colagenul brut, fiind un produs din industria cărnii. Are o mulțime de aminoacizi, fiind parte a unei diete sănătoase.
Din ce se face gelatina alimentară
Gelatina alimentară se folosește în multe preparate pe care le gâsim pe rafturile magazinelor. Ea se obține prin fierberea pieilor de porc, pieilor de bovine, oase de vită și porcine. În acestea se găsește o concentrație mare de colagen brut, fiind materii prime din industria de carne. Riscă să fie aruncate, dacă nu se utilizează în acest mod. Producția de gelatină previne risipa și este considerată durabilă.
Ce conține gelatina alimentară
Gelatina oferă o mulțime de beneficii organismului datorită nutrienților pe care îi conține. Ea ajută în mai multe probleme de sănătate, îmbunătățește sănătatea pielii, funcția digestivă, ajută la controlul glicemiei și pierderea în greutate.
Este bogată în proteine, furnizând 2 grame de proteină la o jumătate de cană și nu conține grăsimi. Mare atenție când o consumați fiindcă ea conține 343.3 kCal pe 100 de grame. Pielea îți va mulțumi după ce vei consuma mai multă gelatină. Alimentul oferă și un aspect tineresc, mai ales după o vârstă, când, producția de colagen începe să scadă.
Durerile articulare vor fi ameliorate, datorită colagenului din gelatină. Mai multe studii au arătat că gelatina poate reduce durerea și îmbunătățește funcția articulată la persoanele cu osteoartrită. Suplimentele ce conțin colagen hidrolizat, precum gelatina, ajută la creșterea densității cartilajului și face articulațiile mai durabile.
Reconstrucția cartilajului deteriorat și restabilirea metabolismului în țesutul osos sunt de o mare importanță. Proprietățile vindecătoare ale gelatinei îmbunătățesc calitatea vieții și previn necesitatea unor proteze complexe ale articulațiilor deteriorate.
Exista și gelatină de post
Gelatina se poate obține și dintr-un produs natural, dar nu va avea la fel de multe beneficii precum cel obișnuit. Acesta se prepară din agar agar, ingredientul fiind folosit de mai multă vreme în industria alimentară. Este un soi de alge roșii care se folosește cu apă fiartă și are o putere de gelificare mult mai mare. El se fierbe timp de câteva minute în apă, apoi se lasă la răcit și se poate folosi la preparatele voastre.