Ce fel de vin se pune la friptura de porc pentru un gust desăvârșit
Friptura de porc este una dintre cele mai gătite, iar secretul pentru o carne fragedă depinde de mai multe aspecte. Unul dintre acestea este alegerea atentă a vinului în care se va pregăti. Iată ce fel de vin se pune la friptura de porc dacă vrei să aibă un gust desăvârșit.
- Ce fel de vin trebuie să alegi la friptura de porc
- Specialiștii îl recomandă pentru un gust fabulos
Acest preparat este pe gustul oricui, iar rețetele după care se gătește sunt multe. Însă, există câteva reguli standard ee care trebuie să ții cont dacă vrei să obții o carne fragedă, gustoasă și care nu se întărească.
Friptura de porc este unul dintre delicatesele cu care nu vei da greș niciodată dacă respecți câteva reguli.
De ce punem vin la friptura de porc
Friptura de porc este un preparat specific iernii, atunci când și vinul tradițional de casă este proaspăt. Ei bine, vinul este esențial la friptura de porc având în vedere cât de grea este această carne pentru digestie. De asemenea, o face mai fragedă și mai delicioasă. Dacă ai adăugat vin, aceasta rămâne la fel de moale și a doua zi.
Ce fel de vin se pune, în mod corect, la friptura de porc
Alegerea vinului este o sarcină grea, deoarece mai multe arome se potrivesc perfect cu carnea. Ei bine, specialiștii recomandă alegerea unui vin cu o consistență asemănătoare cu cea a cărnii pe care o consumi. Așadar, o idee bună ar fi ca la friptura de porc să se adauge vin roșu.
Ce se întâmplă dacă nu alegi vinul potrivit
Vinul este un aspect important în pregătirea fripturii, indiferent de tipul cărnii. Alegerea unui vin greșit poate să îți strice preparatul și să ajungă la o consistență nedorită. Din acest motiv este important să știi ce vin să adaugi în preparat ca să aibă gustul pe care ți-l dorești.
Alte trucuri utile pentru rețetele cu porc
Gospodinele țin cont de multe trucuri când gătesc friptura de porc, iar astfel au gustul potrivit. Una dintre cele mai importante este să știi momentul potrivit în care să adaugi vinul la carnea de porc.
Conform specialiștilor, vinul se adaugă peste carne abia după ce a fost condimentată și băgată la cuptor. De asemenea, un alt aspect important este să știi cât timp trebuie să o ții în cuptor. În funcție de partea de porc pe care o gătești, carnea stă la cuptor aproximativ 90 de minute.