Ce înseamnă dacă îți e poftă mereu de ciocolată. Cu ce probleme de sănătate ai putea să te confrunți
Simți des nevoia să mănânci ceva dulce? Ei bine, trebuie să știi că, potrivit specialiștilor, acesta ar putea fi un semn că îți lipsesc unele minerale importante din organism! De exemplu, o deficiență de magneziu îți poate cauza pofta de ciocolată. Iată cum poți rezolva această problemă.
- Ce înseamnă dacă îți e poftă mereu de ciocolată
- Cu ce probleme de sănătate ai putea să te confrunți
Potrivit mai multor experți în sănătate, pofta de mâncare este adesea un indicator al deficiențelor nutriționale. Multe persoane au deficit de un mineral care controlează pofta de zahăr, în special pofta de ciocolată. Așadar, un echilibru sănătos de magneziu în dieta ta ar putea, nu numai să scadă pofta de dulce pe care o ai, ci să și contribuie la îmbunătățirea somnului, a digestiei și a sănătății imunitare.
Ce înseamnă dacă îți e poftă mereu de ciocolată
Ar putea deficiența de magneziu să cauzeze poftele tale nesfârșite de ciocolată?! Răspunsul este: DA. Poftele dese de ciocolată sunt un semn al deficitului de magneziu. Magneziul reglează nivelul de glucoză (zahăr din sânge) și de insulină (ajută organismul să utilizeze și să stocheze glucoza), precum și neurotransmițătorul dopamină.
Deficitul de magneziu provoacă pofte intense de zahăr, în special pentru ciocolată, deoarece cacao este considerat alimentul cu cea mai mare cantitate de magneziu pe gram. Potrivit specialiștilor, deficiența de magneziu poate fi subdiagnosticată, deoarece semnele evidente nu apar, de obicei, până în momentul în care nivelurile devin extrem de scăzute, ceea ce înseamnă că s-ar putea să te confrunți cu o deficiență minoră de magneziu fără niciun indicator evident.
Magneziul este unul dintre cele mai abundente minerale din corpul nostru. Ca nutrient, magneziul este necesar pentru funcționarea a peste 300 de enzime din corpul uman și este folosit în sute de reacții chimice diferite din organism în fiecare zi. O lipsă severă de magneziu poate fi atât de periculoasă încât nivelurile cronice scăzute ar putea crește șansele de a avea hipertensiune arterială, boli de inimă, diabet de tip 2 și osteoporoză.
Ce să mănânci pentru a avea suficient magneziu?
Din fericire, există o mulțime de alimente naturale bogate în magneziu pe care le poți adăuga în dieta ta: Alimentele bogate în fibre sunt întotdeauna surse bune de magneziu, în special legumele cu frunze închise la culoare, cum ar fi varza kale și spanacul.
Alte surse bune de magneziu includ broccoli, dovleceii, nucile, leguminoasele (în special edamame) și semințele.