Ce legume nu trebuie să bagi niciodată în frigider. Unde se depozitează corect
Depozitarea corectă a legumelor este foarte importantă, iar greșelile pot duce la deteriorarea lor în doar câteva ore. Contrar așteptărilor, există o mulțime de tipuri de legume pe care nu trebuie să le depozitezi niciodată în frigider. Iată unde trebuie să le pui, de fapt.
- Cum se depozitează corect o categorie de legume
- Mulți oameni fac această greșeală
În timp ce anumite produse pot fi depozitate în orice loc din casă fără nicio problemă, altele sunt destul de pretențioase din acest punct de vedere. În această categorie intră și anumite legume, pe care majoritatea oamenilor le bagă în frigider. Ei bine, aceasta este o greșeală care are efecte negative asupra lor, însă puține persoane s-ar gândi că aceasta ar fi cauza.
Ce legume nu trebuie să bagi niciodată în frigider
Majoritatea legumelor sunt destul de pretențioase când vine vorba despre depozitare, mai ales dacă vrei să le păstrezi într-un loc sigur mai multe zile. Ei bine, multe dintre ele riscă să se înmoaie sau să se strice dacă sunt ținute la frigider, spre surprinderea persoanelor care cred că acesta este cel mai sigur loc, iar temperaturile scăzute le păstrează proaspete.
Ei bine, lucrurile nu stau deloc așa în cazul legumelor și fructelor precum roșii, cartofi, ceapă, busuioc, pepene galben, mere, ananas, fructe cu sâmburi sau banane. Dacă le vei ține în frigider, textura și gustul lor vor fi alterate și vor deveni imposibil de consumat.
De asemenea, indiferent de locul în care sunt depozitate, acestea trebuie așezate la o mică distanță una de cealaltă, astfel încât să nu se lipească între ele. Conform specialiștilor, legumele și fructele de pe această listă ar trebui depozitate într-un loc uscat, la temperatura camerei.
Cât timp rezistă chiftelele în frigider
Dincolo de ingrediente, o altă problemă a gospodinelor este timpul în care mâncarea gătită rezistă în frigider. Un preparat destul de pretențios sunt chiftelele, datorită ingredientelor pe care le conțin Este important de știut că timpul limită în care pot fi ținute în frigider este de maxim trei zile.
După aceasta perioadă, carnea se va altera treptat. De asemenea, gospodinele trebuie să evite să depoziteze mâncarea în frigider în ambalaje de plastic. Acest lucru duce la afecțiuni grave și pericole care pot fi evitate foarte ușor. Mâncarea trebuie scoasă din caserolele de plastic și mutate într-un recipient corespuzător, preferabil din sticlă.