Ce tip de făină se adaugă în amestecul de clătite, dacă vrei să fie fine și subțiri! Cele mai multe persoane fac această greșeală
Publicat pe 12.03.2025 la 22:52 Actualizat pe 12.03.2025 la 22:52
Clătitele fine și subțiri sunt visul oricărui iubitor de deserturi! Secretul pentru a evita cocoloașele și aspectul de uscat este să folosești făina potrivită. Totul depinde de făina pe care o adaugi, iar acest lucru nu este specificat în rețeta de clătite!
- Ce făină se folosește la clătite, pentru a fi fine și fără cocoloașe
- Totul depinde de acest ingredient
Rețeta de clătite pare a fi ușoară și rapidă. Se adaugă câteva ingrediente, se prăjesc și sunt gata de servit. Ei bine, lucrurile nu sunt atât de simple. Trebuie să fii atent la ce tipuri de ingrediente folosești, pentru că acestea depind de succesul desertului tău.
Ce tip de făină se adaugă în amestecul de clătite, pentru a fi fine și subțiri
Dacă nu folosești tipul de făină potrivit, clătitele tale vor fi tari, rigide și groase, iar gustul nu va mai fi la fel de savuros. De asemenea, indiferent de umplutură, clătitele nu mai sunt la fel de ușor de rulat.
Textura lor perfectă este elastică, iar o clătită trebuie să fie fină și subțire. Acest lucru se obține dacă folosești tipul de făină potrivit, și anume făina albă 000. Explicația este că acest tip de făină are un conținut mai mare de gluten, ceea ce ajută textura clătitelor să fie mai elastică și nu se vor mai rupe la fel de repede.
Dacă vrei să nu te confrunți cu cocoloașe, tot ce trebuie să faci este să cerni făina înainte și să o adaugi treptat în compoziție, în timo ce amesteci. Acest lucru te va ajuta să obții un aluat perfect omogen, fără cocoloașe.
Ce să faci să întorci clătitele mai ușor
O altă provocare pentru cei care gătesc clătite este întoarcerea lor, pentru a se prăji pe ambele părți. Secretul este să începi întotdeauna câte puțin cu marginile, pe care le desprinzi ușor de suărafața tigăii. De asemenea, este important să ungi bine tigaia cu ulei sau unt, astfel încât clătitele să nu se prindă sau să nu se ardă.