Cea mai iubită și consumată ciorbă din România! Oamenii o adoră și o comandă mereu la restaurante
Este bine știut faptul că ciorba este nelipsită de pe masa românului și se află, evident, printre preparatele preferate ale acestora. Dar tu știi care e cea mai iubită și consumată ciorbă din România! Oamenii o adoră și o comandă mereu la restaurante!
- Care este mâncarea preferată de români
- Oamenii o adoră și o comandă mereu la restaurante
La noi în țară, de cele mai multe ori, ciorbele și supele sunt cele care deschid aproape orice masă. Unele persoane aleg să sară peste aperitiv și să mănânce un astfel de preparat care este sățios și poate constitui un fel de mâncare în sine, fără să mai fie nevoie și de alte preparate.
Cea mai iubită și consumată ciorbă din România
Fiecare zonă a României are o tradiție și, implicit, și felurile de mâncare sunt adaptate culturii locale însă, indiferent de ingredientele pe care le conțin, românii sunt mari iubitori de ciorbe.
Potrivit TasteAtlas.com care a făcut un top al celor mai populare supe din România, cea mai iubită și consumată ciorbă de la noi din țară este ciorba de fasole cu afumătură. În special, în sezonul rece aceasta este extrem de populară și se servește, de obicei, cu ciolan sau coaste afumate.
În acest preparat, pe lângă fasole, se mai adaugă țelină, ceapă, rădăcină de pătrunjel, morcov și ardei gras și, la final, gospodinele preferă să pună în zeamă tarhon sau mărar. De obicei, acest preparat este servit foarte fierbinte, împreună cu o salată de ceapă roșie sau albă ori murături.
Rețetă ciorbă de fasole cu costiță afumată:
INGREDIENTE
500 g fasole
200 g costiţă afumată
500 ml suc de roşii
o ceapă roşie
1 legatura ceapă verde
2 legaturi mărar
2 legaturi pătrunjel
3-4 legaturi ulei de floarea-soarelui
2 ardei capia
1 lingurita boia dulce
Mod de preparare:
- alege fasolea boabe, apoi las-o de seara până dimineaţa să stea la înmuiat în apă călduţă.
- pune apoi fasolea să fiarbă în altă apă clocotită
- curăţă ceapa şi ardeii şi taie-le cubuleţe
- pune la călit câteva minute în puțin ulei, apoi adaugă fasolea fiartă, 2 l de apă și lasă să fiarbă, la foc mic.
- după ce a mai scăzut din zeamă, adaugă și sucul de roşii (care a fost pus la fiert în prealabil).
-condimentează cu sare, boia şi piper, după preferinţă.
-pune să se rumenească în puțin ulei bucăţile de costiţă.
- când sunt gata, scoate-le, taie-le cubuleţe şi pune-le în ciorba de fasole.
Poftă bună!