Cel mai bun ceai pentru această perioadă. Lidia Fecioru îl recomandă
Care este cel mai bun ceai pe care să îl bei în această perioadă a anului. Lidia Fecioru îl recomadă. Ce a spus specialista în cadrul unei emisiuni TV despre beneficii.
- Ceai recomandat pentru această perioadă
- Cum se prepară
Lidia Fecioru, binecunoscutul bioenergoterapeut, vine cu o nouă recomandare pentru români în această perioadă. În cadrul emisiunii "Adevăruri ascunse", aceasta a vorbit despre un ceai care poate aduce numeroase beneficii celor care îl consumă.
Ceai recomandat pentru această perioadă
Este vorba despre ceaiul de podbal, o plantă medicinală cu o tradiție îndelungată, apreciată încă din antichitate și folosită pe scară largă în medicina tradițională românească.
Lidia Fecioru a subliniat că încă se pot culege frunzele tinere de podbal, o plantă care preferă zonele umede, fiind des întâlnită pe lângă râuri și izvoare, potrivit Antena 3 CNN.
„Când iese, primăvara, prima e floarea galbenă și abia după aceea frunzulițele. E foarte bun și ar fi bine să ne luăm să facem ceai din el. Se face ceaiul simplu, o lingură cu vârf la un pahar de apă. Se pune în apă și se acoperă o oră. Trebuie să stea acoperit, infuzie", a explicat Lidia Fecioru.
Cum se prepară ceaiul
Prepararea ceaiului de podbal este simplă: se folosește o lingură cu vârf de frunze uscate la un pahar de apă, amestecul fiind lăsat la infuzat timp de o oră, acoperit. Ceaiul se consumă pe stomacul gol, cu 30 de minute înainte de masă, contribuind la reținerea lichidelor în organism.
„Este nemaipomenit. E și antibacterian și antiviral, așa că îl putem folosi fără probleme. E foarte bun, dulceag, nu e amar", a mai spus Lidia Fecioru.
Acest ceai este extrem de benefic pentru persoanele cu chisturi renale datorită proprietăților sale antibacteriene și antivirale. În plus, gustul dulceag și lipsa amărelii îl fac plăcut la consum.
Ceaiul de podbal, recomandat de Lidia Fecioru, se dovedește a fi un aliat valoros pentru sănătatea noastră, mai ales în această perioadă.