Cel mai scump panettone care a fost vândut vreodată. Este învelit în aur, iar prețul este uriaș
Cel mai scump panettone care a fost vândut vreodată valorează peste jumătate de milion de euro și a fost oferit cadou de nuntă. Un om de afaceri din India a decis să-i ofere nepoatei sale un cozonac învelit în aur, după ce aceasta a afirmat cât de mult îi place, în timpul studiilor din Italia.
- Cel mai scump panettone care a fost vândut vreodată
- Este învelit în aur, iar prețul este uriaș
Dacă v-ați întrebat vreodată care a fost cel mai scump panettone, veți afla răspunsul în cele ce urmează. Cozonacul a fost acoperit cu aur, iar prețul plătit a fost uriaș. Cumpărătorul este un om de afaceri din India pentru nunta nepoatei lui.
Cozonacul a costat 700.000 de euro
Acest panettone reprezintă cu adevărat o capodoperă comestibilă, fiind acoperit în întregime cu aur și diamante. Este cel mai scump panettone din lume, evaluat la nu mai puțin de 700.000 de euro. Cu toate acestea, contrar așteptărilor, nu a fost creat pentru a străluci într-o vitrină de bijuterii, ci a fost un cadou de nuntă oferit de un unchi nepoatei sale. Tinerei i-a plăcut acest tip de cozonac în timpul studiilor în Italia, iar producătorul indian de textile a decis să-i facă o surpriză, conform huffingtonpost.fr.
Panettone-ul a fost realizat cu cele mai bune ingrediente, fiind de calitate superioară. S-a folosit 5 kg de ciocolată ecuadoriană grand cru, șofran și condimente. Pentru a-l înveli, a fost nevoie de foaie de aur comestibilă de 22 de carate, mai multe brățări cu diamante de diverse dimensiuni, precum și o tiară din aur alb și diamante.
Patiserul Dario Hartvig a dedicat trei zile pentru a realiza panettone-ul învelit în aur. Cu toate că desertul pare unul extraordinar și multe persoane doar își pot închipui gustul, se pare că este o obișnuință pentru acesta. Patiseria pe care o deține în Carmagnola, în la sud de Torino, din Italia, este cunoscută printre miliardarii lumii.
Tiramisu la prețul de 80.000 de euro
Cu un deceniu în urmă, un om de afaceri din Rusia a avut pretenții deosebite. Un tiramisu prețios a costat 80.000 de euro, mai târziu, a cerut un panettone cu marrons glaces și diamante, plătind pentru el nu mai puțin de 500.000 de euro.
Pentru a fi sigur că deserturile sunt protejate, clienții își ridică comenzile în afara orelor de deschide a patiseriei.
"Clientul meu rus și-a trimis confidentul să își ridice panettone-ul la 4 dimineața. Pentru clientul meu indian, a fost târziu în noapte. Fiecare livrare este o întreagă poveste", a declarat patiserul pentru France Bleu.
Cofetarul de origine italiană este cunoscut pentru deserturile sale impresionante. El creează maxi-panettone ce ajung la 50 de kilograme. Anul trecut, au fost realizate pentru evenimente mărețe din Emiratele Arabe Unite și Monte Carlo.