Cinci ingrediente cu care să înlocuiești oul în prăjituri, clătite sau gogoși. Ies la fel de gustoase
Deserturile sunt preferate de toată lumea, iar în perioada de post, toți mai mulți aleg să se abțină. Există câteva ingrediente cu ajutorul cărora poți înlocui oul, iar rezultatul va fi cel așteptat.
- Cinci ingrediente cu care să înlocuiești oul în deserturi
- Secretele pentru toate gospodinele
Prăjiturile se numără printre cele mai iubite preparate de toată lumea. Dacă ești în perioada postului, nu trebuie să aștepți, căci rețetele se pot interpreta foarte ușor. Există 5 alimente cu care poți înlocui oul, iar rezultatul va fi perfect de fiecare dată. Ele se găsesc foarte ușor în bucătăria oricui și te vei putea bucura de un desert mult mai repede.
Măr ras
Pentru dulciurile de post, mai poți înlocui oul cu măr ras. Gustul său este plăcut de toată lumea și oferă o textură aparte. Se adaugă în aluat 75 de grame de măr și va desertul va avea o aromă plăcută.
Tofu
Tofu nu are o aromă specifică, astfel că e perfect ca înlocuitor al ouălor. El nu va afecta gustul prăjiturilor, din contră. Înainte de a-l adăuga în aluat, va trebui dat prin blender. Pentru a-l folosi în locul unui ou, ai nevoie de 60 de grame de tofu. Poate fi inclus în rețete de prăjituri, precum și blaturi de tort.
Iaurt de soia
La fel ca și tofu, iaurtul nu are o aromă puternică și poate fi un înlocuitor foarte bun în rețeta pentru prăjituri. Ai nevoie de 60 de grame de iaurt de soia pentru ca preparatele să iasă perfect.
Banane
Oul din aluat se poate înlocui cu 60 de grame de banană pisată cu o furculiță sau cu ajutorul unui blender. Aceasta va ajuta compoziția să se lege și va oferi un gust delicios.
Semințe de in
Semințele de in sunt perfecte pentru înlocuirea ouălor în aluatul pentru prăjituri. Conține și un procent ridicat de proteine vegetale și de fibre perfecte pentru organismul nostru. Tot din ele se poate obține și făină, aici va trebuie să le dai printr-o râșniță.
Pentru un „ou” ai nevoie de o lingură de făină din semințe de in și 3 linguri de apă. Această variantă se poate folosi pentru aluatul de clătite, fursecuri sau biscuiți.