Cum să păstrezi cât mai mult timp brânza în frigider, fără să se strice. Ai nevoie de doar câteva obiecte și un ingredient
După cum știe toată lumea, brânza este printre alimentele care se strică cel mai repede. Din acest motiv, oamenii evită să cumpere o cantitate mare. Însă, acest lucru se poate evita dacă știi cum să o păstrezi corect în frigider. Pentru acest lucru au nevoie de un ingredient și câteva obiecte.
- Ce trebuie să faci ca brânza să nu se strice în frigider
- Toate gospodinele și-ar dori să știe asta
Păstrarea alimentelor în frigider este o sarcină dificilă, deoarece acestea riscă să se strice chiar dacă ar respectat toate regulile. Una dintre cele care rezistă cel mai puțin este brânza, din cauza ingredientelor din care a fost preparată.
Însă, s-a descoperit o modalitate prin care poate să rămânp proaspătă mai mult timp decât te-ai și așteptat. Iată ce trebuie să faci.
Ce trebuie să faci dacă vrei să păstrezi brânza cât mai mult timp în frigider
Modalitatea prin care poți să eviți ca brânza ta să se strice este foarte simplă. Ai nevoie de obiecte pe care toată lumea le are deja în bucătărie și un ingredient ieftin.
Mai exact, este vorba despre o cutie preferabil de plastic și lapte. Acestea te vor ajuta să o păstrezi proaspătă fără să se strice sau să aibă un miros neplăcut.
Tot ce trebuie să faci este să pregătești un o astfel de cutie, în care vei pune bucățile de brânză. Dacă sunt prea pari, poți să le tai. Peste ele vei turna lapte, iar mai apoi vei pune capacul, astfel încât să fie complet închis. La sfârșit, tot ce îți mai rămâne de făcut este să o bagi la frigider și să te bucuri de ea mai târziu.
Cum se păstrează alte alimente la frigider
Nu doar brânza, ci și alte alimente sunt dificil de păstrat în frigider, astfel încât să nu se strice sau să se degradeze. Pe primele locuri ale celor mai sensibile alimente sunt legumele. De exemplu, roșiile se strică foarte repede, iar acest lucru reprezintă o problemă pentru mulți oameni, care trebuie să facă cumpărături tot mai des.
Ei bine, roșiile pot fi ușor de păstrat la frigider dacă știi ce trebuie să faci înainte. În acest fel vei putea să le păstrezi chiar și în timpul iernii, când sunt tot mai greu de găsit. Pentru acest truc trebuie să prepari o soluție din apă și un sfert de cantitate de oțet, în care să le speli.
Mai apoi, trebuie să le tai în jumătăți sau sferturi mari, să le așezi pe o tavă fără să se lipească una de cealaltă și să le bagi la congelator pentru aprximativ 20 de minute. După ce a trecut timpul necesar, poți să le scoți, să le depozitezi în pungi de plastic și să le bagi iar în congelator.