Cum să păstrezi lămâile proaspete peste iarnă. Trucul care te va ajută să te bucuri de un gust delicios și în sezonul rece
Chiar dacă este folosită cel mai des pentru limonadă pe timpul verii, lămâia este importantă și pe timpul sezonului rece, când oamenii o folosesc în principal la ceaiuri. Însă, este dificil să găsești lămâi proaspete pe timpul iernii, motiv pentru care este important să aflii acest truc, care te va ajuta să te bucuri de savoarea lor și iarna.
- Trucul care îți va păstra lămâile proaspete peste iarnă
- Ai nevoie de doar câteva lucruri pe care le ai deja prin casă
Lămâile sunt extrem de delicioase, însă gustul lor depinde de fiecare anotimp. Din acest motiv, este destul de dificil ca pe timpul iernii să să găsești lămâi care să aibă același gust aromat ca și vara. Din acest motiv, trucul acesta este pentru tine, deoarece te va salva de la dezamăgirea unei lămâi fără gust.
Cum să păstrezi lămâile proaspete peste iarnă
Gospodinele știu cel mai bine importanța lămâilor în casă. Atât sucul, cât și coaja lor sunt importante pentru prăjituri, ceaiuri, sau alte preparate. Însă, oamenii evită să le gătească din cauza faptului că acest fruct nu are același gust delicios și iarna. Însă, există trucuri care te vor ajuta în acest sens.
Pentru a păstra lămâile proaspete și pe timpul iernii, ai nevoie de doar câteva lucruri pe care le ai prin casă. Modalitatea de lucru este simplă, așadar, trebuie doar ca acest truc să ajungă și în atenția ta. De asemenea, acestea le vor salva de la procesul de uscare, care însă le este fatal lămâilor. În acest scop, una dintre modalitățile prin care o lămâie rămâne la fel de proaspătă pentru mai mult timp, este să o pui într-un recipient fără oxigen. Mai exact, borcanele trebuie sterilizate, se pun lămâile și o lumânare mică. Lumânarea trebuie aprinsă și borcanul închis ermetic. În acest fel, lumânarea va scoate oxigenul din borcan, iar lămâile din interior vor rămâne la loc sigur.
Nisipul și ceara vin în ajutorul vostru pentru păstrarea lămâilor
Nispul este o modalitate la fel de utilă. Mai exact, trebuie să îl uscați foarte bine și să puneți un strat de aproximativ 3 cm pe fundul recipientului în care le veți așeza. Lămîile se vor pune într-o hârtie de copt, iar peste acestea se va mai presăra încă un strat de nisip.
De asemenea, și trucul și ceara este o metodă la fel de eficientă. Astfel, trebuie doar să topiți ceara, și să puneți câte un strat de ceară topită pe lămâi, individual cu ajutorul unei pensule. Ceara se va lăsa la uscat, iar lâmile se vor depozita într-o cutie ventilată.