Cum să prăjești corect un ou ochi. Trucul care îți va fi de mare folos
Cei mai mulți români consumă ouă la micul dejun și în special sunt formă de ou ochi prăjit. De obicei aceștia aleg să pună foarte mult ulei în tigaie în timpul procesului de prăjire, dar acest lucru e o mare greșeală. Oul se poate găti foarte bine și fără o baie de ulei.
- Câte ouă poate să mănânce un adult pe zi
- De ce nu e recomandat să consumați ouă în exces
Un număr mare de români aleg ca la micul dejun sau la prânz să servească ouă, iar cel mai adesea aleg să prăjească ouăle în mult ulei, ceea ce reprezintă o mare greșeală. Ouăle se pot prăji foarte simplu și fără baie de ulei, iar uleiul deja consumat nu mai trebuie să fie ulterior folosit și pentru alte preparate.
Cum trebuie să prăjești corect un ou ochi! Trucul pe care nu-l știai
Medicul Mihaela Bilic susține că într-o tigaie se pun doar câteva picături de ulei de măsline, după care oul se pune în tigaie și se lasă până când la final gălbenușul este moale, iar albușul e făcut în întregime.
Trebuie să stiți însă să nu exagerați cu mâncatul de ouă în fiecare zi, căci specialiștii spun că o persoană sănătoasă are voie să mânce doar două-trei ouă într-o zi, iar acest lucru trebuie să se facă cu o pauză de o zi sau de două zile într-o săptămână pentru ca organismul să nu fie afectat.
Cei care suferă de colestrol mărit sau boli de ficat trebuie să se limiteze la doar cinci ouă pe întreaga săptămână, după cum spun medicii. Cu toate că ouăle au mult calciu, proteine și vitamine, acestea pot aduce efecte adverse în organism dacă se consumă mai mult decât trebuie.
Câte ouă trebuie să mănânce copiii pe săptămână
În cazul copiilor, cei mici au voie să mănânce câte șase ouă pe săptămână, căci aceștia au nevoie mult mai mare de lipide. Medicii susțin că un consum excesiv de ouă poate să provoace grave probleme de sănătate, mai ales dacă nu sunt gătite cum trebuie și se folosește foarte mult ulei în prăjirea acestora.