Cum trebuie să spargi oul pentru a evita îmbolnăvirea. Multe gospodine nu cunosc acest detaliu
- Cum trebuie să spargi oul pentru a evita îmbolnăvirea
- Multe gospodine nu cunosc acest detaliu
Cu siguranță că nu te-ai gândit niciodată cum se sparge corect un ou. Multe gospodine aleg să-l izbească de marginea unei farfurii sau a mesei. Această metodă te poate expune la multe riscuri de îmbolnăvire, deși pare ireal.
Cum poți sparge oul pentru a nu te ămbolnăvi
Ouă poate fi consumat într-o mulțime de moduri. El poate fi gătit ca atare sau intergat în mai multe rețete delicioase. Indiferent de felul în care alegem să mâncăm, ele trebuie să fie sparte, iar aceasta poate fi o greșeală în bucătărie.
Acest obicei nu este sănătos pentru sănătate și poți risca să te îmbolnăvești. Este vorba despre infectarea cu Salmonella. Peste 47% dintre cazurile de salmoneloză (boala ce apare după infectarea cu Salmonella) sunt cauzate de ouă, indiferent care este proveniența lor. Deși, în cele mai dese cazuri contaminarea cu această bacterie nu este periculoasă, au existat momente în care sănătatea pacienților s-a degradat foarte rapid.
Specialiștii din domeniul sănătății nu recomandă spargerea unui ou de marginea unui farfurii sau al altor obiecte din bucătărie. Salmonella poate să se regăsească și în coaja ouălor, nu doar în interior și duce la infectare cu Salmonella. În acest fel, bacteria se poate răspândi într-un timp scurt și te va infecta. Poți folosi un tacâm pe care să îl speli bine sau dacă ai nevoie de mai multe ori, le spargi împreună.
Atunci când gătești preparate în care se regăsesc ouă, timpul de coacere trebuie să fie mai îndelungat, pentru a fi sigur că se elimină orice urmă de bacterie și se previne riscul de îmbolnăvire.
Nu se folosește coaja ouălor pentru a separa albușul de gălbenuș
Specialiștii nu recomandă folosirea cojii de ou pentru a separa albușul de gălbenuș, atunci când pregătești un desert. Salmonella se poate regăsi pe coajă și poți avea probleme de sănătate, ulterior.
Când mergi să cumperi ouă, ar trebui să verifici dacă nu există fisuri și să fie curate, fără urme de pene sau de pământ. Totodată, termenul de valabilitate este important și ar trebui să-l verifici înainte de achiziție. Dacă ești la piață și observi că ouăle nu sunt depozitate corespunzător, ar trebui să te îndrepți către alte magazine.