De ce e bine să mănânci cât mai des salată orientală. Ce spune nutriționistul Mihaela Bilic: "Dacă ar trebui să..."
Publicat pe 08.11.2023 la 10:11 Actualizat pe 08.11.2023 la 10:11
În general, salatele sunt considerate a fi cele mai sănătoase mâncăruri pe care le poți consuma. Le poți include în dieta ta zilnică ca micul dejun, prânz sau cină sau ca garnitură. Majoritatea ghidurilor dietetice recomandă creșterea aportului dintr-o varietate de legume și fructe. Deși există voci care spun că salata orientală îngrașă, se pare că lucrurile nu stau chiar așa. Iată ce spune nutriționistul Mihaela Bilic.
- Sfaturile oferite de nutriționistul Mihaela Bilic
- De ce e bine să mănânci cât mai des salată orientală
Potrivit specialiștilor, salatele sunt modalitatea ideală de a atinge un obiectiv de sănătate. Nenumărate studii au susținut nenumăratele beneficii pentru sănătate ale consumului de salate și multe persoane încearcă acum să includă această mâncare în mesele zilnice.
De ce e bine să mănânci cât mai des salată orientală
Nutriționistul Mihaela Bilic a explicat, de curând, de ce este bine să mănânci cât mai des salată orientală. Deși multe persoane evită acest fel de mâncare pentru că există voci care spun că îngrașă, nutriționistul Mihaela Bilic e de altă părere. Specialistul punctează că acest fel de mâncare este chiar prietenos cu silueta, asta dacă ai grijă cum o pregătești.
"Dacă ar trebui sa consumăm mai des un preparat, salata orientală ar fi acela. Ar merita să fie introdusă inclusiv în meniurile din restaurante. De ce orientală? Nimeni nu știe care îi sunt originile, dar părerea mea e ca vine dinspre vest, nu din Orient. Cartoful e aliment de bază în țările germanice, așa cum sunt pastele la italieni si pâinea la francezi. Iar salata orientală e de fapt o salată de cartofi, care în tradiția românească are 4 ingrediente de bază: cartofi, ceapă, măsline și ou fiert.", a scris Mihaela Bilic pe Facebook.
Potrivit nutriționistului, indiferent de combinații, salata de cartofi e hrănitoare și pentru noi, și pentru bacteriile benefice din intestin - amidonul răcit și recristalizat din cartofi are efect prebiotic, este substrat hrănitor pentru microbiotă! Nu întâmplător în meniul grădinițelor din Germania există peste 50 de variante de salată de cartofi, spune Mihaela Bilic.
"Cartoful este un aliment practic și accesibil, bogat în amidon (aprox.17%) și sărac în grăsimi. Ușor de digerat si de preparat, cartoful este o alternativă la pâine, cereale, orez, paste făinoase, cu mai puține calorii (65cal/100g) și fără niciun strop de gluten. Indicele glicemic pentru cartoful fiert este 58, față de 70 pentru pâine, paste și orez. Nu cartoful îngrașă, ci grăsimea cu care îl "îmbogățim" și cantitatea în care îl consumăm.", a mai scris Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook.
Consumul de fructe poate ajuta la pierderea în greutate
Potrivit specialiștilor, fructele sunt bogate în nutrienți și relativ sărace în calorii, ceea ce le face o alegere excelentă pentru persoanele care își doresc să scape de kilogramele în plus. Mai mult, sunt bogate în apă și fibre, ceea ce ajută la a da acea senzație de plin.
Mai multe studii indică faptul că un consum de fructe este asociat cu un aport mai scăzut de calorii și poate contribui la pierderea în greutate. Merele și citricele, precum portocalele și grapefruitul, sunt printre cele mai sățioase.