Fructul care înlocuiește carnea. Poate fi integrat în diete, datorită numărului scăzut de calorii
în ultimii ani, specialiștii au descoperit tot mai multe beneficii ale unui fruct din Asia, despre care se spune că poate înlocui carnea. Pe lângă acest lucru, jackfruit are și alte beneficii miraculoase, dar gustul cel puțin neobișnuit îi țin pe mulți departe sau sunt reticenți în a-l cumpăra.
- Fructul care înlocuiește carnea
- Poate fi integrat în dietă
Jackfruit a devenit tot mai popular, după ce nutriționiștii au descoperit mai multe proprietăți. Fructul poate fi gătit, dar la fel de bine poate fi consumat și crud, pentru că își păstrează gustul, dar mai ales pentru beneficiile sale.
Originar din Asia, este considerat cel mai mare fruct care crește în copac, fiind numit de specialiști „fructul miracol”
Jackfruit poate înlocui carnea
Fructul este la mare căutare în India, mai ales pentru proprietățile sale, fiind bogat în substanțe nutritive, care pot ajuta în diete.
Specialiștii au ajuns la concluzia că jackfruit previne apariția celulelor canceroase și poate ajuta la combaterea altor afecțiuni. Fructul conține fitonutrienți, o substanță necesară organismului, de aceea, se spune că este bine ca jackfruit să fie consumat regulat.
Printre beneficiile fructului, se numără reducerea riscului de accident vascular și poate preveni anemia.
În plus, contribuie la menținerea sănătății oaselor și a sistemului nervos. Jackfruit este indicat și în sezonul rece, pentru că ajută la întărirea imunității, dar și a riscului de apariție a cancerului.
Studiile au mai arătat că fructul are beneficii miraculoase și asupra celor care aleg să îl integreze în dietă, pentru că ajută digestia și accelerează metabolismul. Numărul de calorii este unul scăzut, ceea ce înseamnă că poate fi integrat în regim.
Cu toate că în Europa nu este la fel de popular precum în Asia, indienii au învățat cum să îl integreze în diferite rețete, fie că este vorba de a fi consumat crud, copt, sub formă de suc.
În ultimii ani, făina de jackfruit a devenit tot mai populară, vegetarienii fiind cei care și-au arătat un interes mai mare pentru a-l consuma.
Deși are multe beneficii pentru organism, gustul cel puțin neobișnuit îi determină pe oameni să se gândească de două ori înainte să îl cumpere. Atunci când este prăjit, gustul fructului este asemănător cu cel de carne.