Fructul care poate fi folosit ca cel mai bun tratament pentru imunitate. Are puteri vindecătoare pentru organism
Există fructe care se găsesc în toate pădurile din România și care pot fi folosite ca cel mai bun tratament pentru imunitate. Unii spun că are puteri vindecătoare pentru organism. Află din rândurile de mai jos despre ce anume este vorba.
- Fructul despre care se spune că are puteri vindecătoare pentru organism
- Poate fi folosit ca cel mai bun tratament pentru imunitate
Odată cu venirea toamnei, când pădurea capătă noi culori, sunt gata de cules măceşele. De-a lungul anilor, aceste fructe au fost considerate ca fiind vindecătoare și bune pentru a crește imunitatea.
Fructul despre care se spune că are puteri vindecătoare pentru organism
Măceșul, care este consumat în special în ceai de plante în rândul oamenilor, oferă o protecție importantă împotriva posibilelor boli de iarnă, cum ar fi gripa sau răceala. Beneficiile măceșului nu se limitează însă la acest lucru, căci se spune că este foarte eficient și împotriva bolilor respiratorii.
De asemenea, este important de precizat că unul dintre cele mai importante beneficii ale măceșului are legătură cu sistemul imunitar, mai ales atunci când este consumat în lunile de toamnă și iarnă. Numărul de celule albe din sânge crește odată cu consumul de măceșe sau extract de măceșe. Aceasta include o creștere a numărului de fagocite și neutrofile. Acestea sunt celule albe din sânge care joacă un rol important în respingerea bacteriilor și eliminarea celulelor moarte.
Într-un studiu privind conținutul antioxidant al șase extracte de fructe, s-a constatat că măceșele au cea mai mare capacitate antioxidantă. Mai exact, s-a constatat că acesta conține niveluri ridicate de polifenoli, carotenoizi și vitaminele C și E, toate având puternice proprietăți antioxidante.
Consumul de măceșe poate proteja împotriva diabetului de tip 2
Unele cercetări sugerează că măceșele pot proteja împotriva diabetului de tip 2.
Într-un studiu efectuat pe șoareci cu o dietă bogată în grăsimi, suplimentarea cu pulbere de măceșe timp de 10-20 de săptămâni a redus semnificativ nivelul zahărului din sânge, nivelul insulinei la post și creșterea celulelor grase în ficat - trei factori de risc pentru diabetul de tip 2, scrie healthline.com.