Fulgii de ovăz au beneficii nebănuite. Ce cantitate se mănâncă pe zi
Fulgii de ovăz sunt un ingredient miraculos pentru sănătate și pot înlocui cu succes multe alimente care conțin o mulțime de calorii. Au efecte nebănuite și pot fi folosiți la o mulțime de alte preparate, inclusiv la micul dejun. Iată ce cantitate de fulgi de ovăz se mănâncă pe zi.
- Cât de benefici sunt fulgii de ovăz pentru organism
- Cum poți să îi consumi
Ovăzul face furori în dietele românilor și este un ajutor de nădejde pentru cei care vor să piardă în greutate, dar să mănânce și preparate delicioase în același timp. Acesta poate ține locul unui desert sau unui mic dejun și are foarte multe beneficii pentru organism, pe care nimeni nu trebuie să le rateze, mai ales când vine vorba despre o siluetă perfectă.
Ce cantitate de fulgi de ovăz trebuie să mănânci pe zi
Fulgii de ovăz pot fi consumați de persoanele de toate vârstele, de la copii, până la adulți. Chiar dacă au foarte multe beneficii și sunt foarte delicioși, există o cantitate maximă recomandată pe care să o consumi pe zi. Specialiștii consideră că între 40 și 60 de grame de fulgi de ovăz sunt suficiente pentru a acoperi necesitățile organismului.
Fulgii de ovăz au o mulțime de beneficii pentru sănătate
Nutriționiștii recomandă consumul de fulgi de ovăz în multe combinații, datorită beneficiilor pe care le au pentru organism. Aceștia conțin o cantitate mare de proteine în comparație cu cantitatea de calorii, iar acest lucru este foarte util pentru o siluetă de invidiat.
De asemenea, reduc nivelul de colesterol din sânge și echilibrează nivelul de glucoză. Mai mult, sunt recomandați pentru persoanele care au nevoie de energie.
Există și contraindicații
Cu toate că au mai multe beneficii decât efecte negative, există, totuși, și contraindicații. Aceștia sunt destul de greu de digerat, motiv pentru care respectarea cantității potrivite zilnice este importantă. Mai mult, fulgii de ovăz pot fi nocivi pentru persoanele cu intoleranță la gluten.
Ce poți să prepari cu fulgi de ovăz
Fulgii de ovăz sunt utili pentru multe preparate și pot fi folosiți într-o mulțime de feluri. Fie la micul dejun, fierți în lapte și decorați cu fructe, fie în deserturi. Cu ei se pot găti preparate dulci și sănătoase, cum ar fi brioșe cu fulgi de ovăz sau budincă combinată cu fructe și miere.