Ingredientul cu care să înlocuiești făina la prăjituri, torturi sau plăcinte. Vor fi mult mai sănătoase!
Gospodinele își doresc să gătească cât mai sănătos și cu puține calorii, însă acest lucru nu le permite de fiecare dată să se bucure și de plăcerile vieții. Din acest motiv, trebuie să afle despre acest ingredient secret, care înlocuiește cu succes făina din prăjituri, torturi sau plăcinte.
- Cu ce să înlocuiești făina din plăcinte, prăjituri sau torturi
- În acest fel vei găti deserturi sănătoase
Cu toții știm că cele mai bune preparate sunt cele gătite cu ingrediente secrete, care aduc mai multe beneficii în organismul nostru. Dacă vrei să renunți la făină, însă vrei să gătești în continuare torturi, prăjituri sau plăcinte, acest truc este pentru tine. Cu ajutorul lui, îți vei putea surprinde familia și prietenii cu deserturi sănătoase, cheltuind doar câțiva lei.
Ingredientul cu care să înlocuiești făina
Multe dintre ingredientele noastre de bază sunt mai dăunătoare pentru organism decât credeam. Pe lângă asta, știm că unele aduc și multe kilograme în plus, fără să ne dăm seama. Oamenii se feresc să consume des deserturi sau plăcinte, din cauza acestei frici. Însă, lucrurile se pot rezolva atunci când vei înlocui făina din rețetă cu alte ingrediente. Unul dintre acestea este amidonul, care face magie în cazul preparatelor tale.
Amidonul este o alternativă mai mult decât potrivită atunci când vine vorba despre rețetele de deserturi. Chiar dacă au aproape același număr de calorii, amidonul poate să fi adăugat în cantități mai mici. Așadar, dacă vrei să prepari un tort sănătos, trebuie doar să înlocuiești1/4 sau1/3 din cantitatea de făină cu amidon.
Un alt ingredient magic este piureul de cartofi. Pentru că aceste legume conțin amidon, piureul de cartofi poate să fie un înlocuitor de succes pentru făină, mai ales atunci când gătești plăcinte. Aspectul important în acest sens este să lași piureul să se răcească înainte să adaugi alte ingrediente.
Alte ingrediente folositoare
Pe lângă amidonul și piureul de cartofi, care sunt printre cel mai des folosite, există și alte ingrediente care te vor ajuta să renunți definitiv la făină. Acestea sunt legumele fierte, migdalele, nucile, alunele măcinate, tărâțe de ovăz, grâu fin, fulgi de ovăz, făină integrală, quinoa, hrișcă sau chiar mei. Toate acestea te vor ajuta să gătești deserturi mai sănătoase decât credeai, atât pentru torturi, plăcinte sau prăjituri.