Ingredientul pe care nu trebuie să îl mai adaugi în compoziția de clătite. Le face lipicioase și le afectează aroma
Clătitele pufoase sunt pe placul tuturor și au o aromă perfectă. Însă, de cele mai multe ori, acestea ies lipicioase și cu un gust neplăcut. Totul se întâmplă din cauza unui ingredient nepotrivit, pe care aproape toată lumea îl adaugă, dar la care trebuie să renunți.
- Secretul clătitelor pufoase și aromate
- La ce ingredient trebuie să renunți
Rețetele de clătite sunt foarte simple și este nevoie de doar câteva ingrediente, însă unul dintre ele nu ar mai trebui adăugat niciodată. Deși este folosit de toată lumea, din cauza lui clătitele ies lipicioase și fără aromă. Multe persoane se confruntă cu această problemă, însă fără să știe din ce cauză.
Ingredientul pe care nu trebuie să îl mai adaugi în compoziția de clătite
Un ingredient afectează textura clătitelor, iar de cele mai multe ori se rup din cauza lui. Este vorba despre bicarbonatul de sodiu, care poate să lase cocoloașe, să strice compoziția și să afecteze gustul clătitelor.
Bucătarii profesioniși folosesc mereu doar ingredientele din rețetă, iar acesta este secretul care le face atât de delicioase și pufoase.
De asemenea, trebuie să grijă și la cantitatea de zahăr pe care o adaugi, căci și aceasta poate afecta textura clătitelor.
Tot ce trebuie să faci pentru a obține clătite pufoase și aromate este să respecți cu strictețe toți pașii și să adaugi cantitățile din rețetă. În cazul în care le depășești, acest lucru va afecta desertul tău.
Cum să prepari acest preparat renunțând la făină
Clătite pot fi gătite și fără făină, în cazul în care vrei să obții un preparat cu mai puține calorii. Desertul poate fi transformat într-unul benefic pentru pierderea în greutate, iar astfel poți să te bucuri de câteva momente de răsfăț.
Făina poate fi înlocuită cu fulgii de ovaz, un ingredient care ajută la slăbit. Mai exact, ai nevoie de două banane foarte bine coapte, 50 de grame de fulgi de ovăz, afine proaspete și două ouă. Toate aceste ingrediente se amestecă și se prăjesc în tigaie. Poți să le consumi cu alte fructe delicioase.