Ingredientul pe care nu trebuie să îl mai adaugi în aluatul de clătite. Desertul va deveni astfel mai lipicios
Publicat pe 02.02.2024 la 20:33 Actualizat pe 26.03.2024 la 19:39
Pe cât de ușor par de preparat clătitele, pe atât de multe bătăi de cap pot da gospodinelor. Și, pentru că în momentul realizării acestora foarte multe gospodine întâmpină dificultăți, fie se lipsesc sau fie nu ies suficient de pufoase, pentru a preveni astfel de incidente trebuie să avem grijă la un ingrediente pe care are bune să îl eviți de acum înainte din compoziția acestui desert.
- Ingredientul pe care nu trebuie să îl adaugi niciodată în aluatul de clătite dacă a ieșit prea gros
- Așa vor deveni lipicioase
Cine nu adoră clătitele? Nu există persoană care să nu fii încercat măcar o dată în viață acest desert. Preparat într-o mulțime de forme și după o mulțime de rețete, care mai de care mai apetisante, clătitele reprezintă un desert extrem de cunoscut în diferite colțuri ale lumii.
Servite la micul dejun sau chiar pe post de gustare, americane sau proteice, clătitele aduc plusul de energie.
Ingredientul pe care nu trebuie să îl adaugi niciodată în aluatul de clătite dacă a ieșit prea gros
Ei bine, subțiri, moi, ușor aerate, dulci, clătitele pot fi completate cu gemul sau dulceața preferată, chiar și cu cremă de ciocolată, posibilitățile sunt numeroase. Chiar dacă la prima vedere, nu sunt deloc greu de preparat, realitatea este că putem da greș în multe etape, în special în ceea ce privește compoziția.
Astfel, primul pas spre reușită este făina. Secretul pe care trebuie să îl știe orice gospodină este că aecest ingredient trebuie cernut bine de a-l turna în bol. Mai apoi, se formează un mic crater în centrul ei și acolo se încorporează restul ingredientelor, treptat, în timp ce amestecăm energic, și astfel nu vei mai avea probleme cu cocoloașele.
Însă, pentru a obține clătite subțiri și aerate, înlocuiește echivalentul unui pahar cu lapte cu un pahar de bere sau cidru. În acest fel, aluatul va fi mai fluid, mai flexibil și foarte aromat.
La fel de important este să știm ce să nu adăugăm niciodată în aluatul de clătite dacă a ieșit prea gros: lapte! Acest ingredient îl va face lipicios și își va pierde textura.
Condimentele ce vor da clătitelor o aromă aparte
Puține gospodine știu, dar este indicat să lăsați aluatul să se odihnească una până la două ore la temperatura camerei. Astfel, poți scurta timpul de așteptare dacă folosești lapte călduț, chiar fierbinte la pregătirea compoziției.
Și, dacă vrei să ai un plus de aromă, poți încorpora puțin alcool: rom, lichior sau coajă de lămâie sau portocală. De asemenea, alte condimente ce se potrivesc de minune sunt scorțișoara, vanilia, nucșoara, cuișoarele și ghimbirul.