Ingredientul pe care să nu îl mai adaugi niciodată în plăcinta cu mere. Cum să o gătești dacă vrei să aibă puține calorii
Plăcinta cu mere este unul dintre cele mai delicioase rețete. Însă, iubitorii de dulciuri știu cât de dificil este îți menții silueta. Noi venim în ajutorul tău și îți arătăm cum să gătești acest preparat, fără să aibă multe calorii. Iată la ce ingredient trebuie să renunți neapărat.
- Ingredientul pe care nu trebuie să îl mai adaugi în plăcinta cu mere
- Sfaturi utile pentru iubitorii de dulciuri
Această plăcintă este un deliciu pentru aproape toată lumea, iar multor oameni le aduce aminte de gustul copilăriei. Indiferent de rețeta după care este gătită, plăcinta cu mere este un desert special, care ți se topește în gură. Mulți nu știu acest lucru, dar desertul poate fi gătit astfeș încât să nu îți afecteze foarte mult silueta.
La ce ingredient trebuie să renunți când gătești plăcinta cu mere
Deserturile sunt un răsfățt pentru oameni, dar și o modalitate de a acumula câteva kilograme în plus. Din cauza cantității de zahăr pe care o conțin, ele pot avea efecte negative în organism și pot aduce multe calorii. Însă, totul se poate schimba dacă renunți la un ingredient nociv: zahărul!
Într-adevăr, în cazul altor prăjituri este dificil să nu îl adaugi, căci este cel care le dă gustul de dulce. Însă, în cazul plăcintei cu mere, acesta poate fi omis datorită gustului merelor, care fac prăjitura dulce și aromată.
Așadar, dacă vrei să gătești o plăcintă de care să te bucuri fără să ții cont de cantități, tot ce trebuie să faci este să renunți la zahăr. Trebuie să urmezi câteva secrete dacă vrei să aibă un gust la fel ca cea pe care o gătea bunica ta.
Rețetă de plăcintă cu mere fără zahăr
Rețeta este simplă, ai nevoie de câteva ingrediente și puțină pasiune! Rezultatul va fi delicios, iar cei dragi se vor simți răsfățați de desertul tău!
Ingrediente
- 2 căni de făină
- un sfert de cană de apă rece
- o linguriță de praf de copt
- un praf de sare
- o jumătate de cană de ulei de cocos
- 2 mere mari
- scorțișoară
- suc de lămâie
Mod de preparare
Se pregătește un bol încăpător, în care adaugi făină, praf de copt și sare. Se adaugă apoi uleiul de cocos și apa rece. Se amestecă până când aluatul devine omogen și elastic. Se împarte în două bucăți. Una dintre ele se pune în tavă.
Peste ea se adaugă merele tăiate cubulețe mici și amestecate cu scorțișoară și suc de lămâie. Se pune cealaltă bucată de aluat peste și se sigilează prăjitura. Se bagă la cuptor, la 180 de grade, timp de 40 de minute.