Ingredientul pe care trebuie să îl adaugi în mămăligă să nu se lipească. Îi dă și o aromă delicioasă
Mămăliga este un preparat foarte des gătit în perioada postului. Deși rețeta este foarte ușoară, multe persoane se confruntă cu probleme, iar una dintre ele este faptul că aceasta se lipește pe de vasul în care este gătită. Iată ce ingredient trebuie să adaugi.
- Ce ingredient este necesar pentru o mămăligă perfectă
- Îi dă un gust savuros
Aproape toți românii gătesc mămăliga în Postul Crăciunului. Este un preparat versatil și este potrivit pentru perioada în care ne aflăm. O mămăligă perfectă se gătește respectând câteva sfaturi importante.
Ce ingredient trebuie să adaugi în mămăligă pentru a nu se mai lipi de vas
Deși este un preparat simplu, o mămăligă delicioasă și moale chiar și după ce se răcește se gătește după câteva secrete ale bunicilor. Este important și esențial să adaugi un ingredient important, care îi va da textura pe care ți-o dorești.
Aceasta nu se va mai lipi de vasul în care este fiartă și va rămâne moale chiar și după ce se va răci. Tot ce trebuie să faci este să pui untură pe pereții vasului, iar mai apoi urmezi toți pașii necesari pentru a găti mămăliga.
Este important de știut că nu e nevoie de o cantitate foarte mare de untură, astfel încât mămăliga să nu aibă un gust neplăcut. Este suficient este adaugi untură cât să acopere pereții vasului. Aceasta îi va da o textură moale și un gust delicios.
Care este cel mai bun mălai pentru mămăligă
Contrar așteptărilor multor iubitori de mămăligă, nu orice tip de mălai este potrivit pentru acest preparat. Unele dintre ele îi tau o consistență tare și nisipoasă pe care nimeni nu și-o dorește.
Așadar, este important de știut că cel mai bun tip de mălai pentru mămăligă este cel cu un concentrat cât mai mare de porumb. Acesta îi oferă o consistență moale și delicioasă.
Mămăliga în post poate fi mâncată alături de un sos de usturoi, fie alături de un sos de legume sau cu sarmale de post. Este o alternativă bună a pâinii.