Ingredientul pe care trebuie să îl adaugi neapărat în apa în care fierbi pastele. Secretul la care apelează toți italienii
Toate gospodinele își doresc să gătească paste ca cele din Italia, însă cred că acest lucru este imposibil. Ei bine, lucrurile stau diferit, de fapt. Tot ce trebuie să faci ca să aibă un gust unic este să adaugi un ingredient secret în apa în care le fierbi.
- Secretul pentru paste cu un gust ca cele din Italia
- Totul depinde de apa în care le fierbi
Pastele din Italia au un gust unic, motiv pentru care românii cred că nu poate fi reprodus. Ei bine, totul depinde de modul în care fierbi pastele și de ce adaugi în apă. Doar sarea nu este suficientă, motiv pentru care este nevoie de un ingredient secret, care le va schimba complet gustul pe care îl știai.
Ce trebuie să adaugi în apa în care fierb pastele pentru un gust ca al celor din Italia
Majoritatea oamenilor care gătesc paste se concentrează mai mult asupra sosului și ingredientelor pe care le adaugă, dar mai puțin pe modul în care le fierb. Din acest motiv, trebuie să știi că cel care le dă gustul fabulos și textura unică este uleiul de măsline. El trebuie adăugat în apa în care acestea fierb.
Este important să alegi un ulei de măsline calitativ și să adaugi doar câțiva stropi, căci în caz contrar vor fi foarte uleioase. De asemenea, trebuie să ai grijă la cantitatea de ulei pe care va conține sosul, astfel încât să nu aibă un gust neplăcut atunci când le vei amesteca.
Uleiul de floarea soarelui trebuie evitat, căci acesta va strica textura pastelor. Acesta este secretul la care apelează toți bucătarii pricepuți din Italia.
De ce nu trebuie să pui apă rece peste paste, după ce au fiert
Un pas pe care foarte multe gospodine îl fac este să pună apă rece peste paste, după ce au fiert, crezând că în acest fel nu se vor lipi.
Ei bine, lucrurile stau diferit, iar apa rece nu aduce niciun beneficiu texturii pastelor. Mai mult, acest ”truc” afectează preparatul tău, căci elimina amidonul de pe paste.