Cât timp se fierb pastele. Ce se întâmplă dacă stau prea mult pe foc
Publicat pe 06.11.2023 la 23:02 Actualizat pe 06.11.2023 la 23:02
Iubitorii de paste pregătesc acest produs alături de sos pesto, mozzarella, brânză, carne și multe alte ingrediente. Ei bine, timpul de fierbere atunci când gătești paste este extrem de important pentru bucătari, deoarece aceștia se asigură mereu că preparatul are un gust delicios. Iată cât timp de fierb pastele, dar și ce se întâmplă dacă stau prea mult pe foc!
- Timpul de fierbere al pastelor
- De ce să nu le lași prea mult pe foc
Tu ai idee cât timp se fierb pastele, de fapt? Ei bine, marii bucătari au dezvăluit câteva secrete importante pentru persoanele care iubesc acest fel de mâncare. Noi îți vom explica în acest articol cât timp să ții pastele pe foc, ce se întâmplă dacă le fierbi prea mult, dar și ce înseamnă „al dente”. Iată ce lucruri importante ar trebui să ai în vedere!
Cât timp se fierb pastele în mod corect
În mod corect, pastele trebuie fierte pentru 8 minute. În acest fel vor fi gătite foarte bine și vei obține un gust ca cel al italienilor. Dacă îți dorești ca pastele să fie mai moi, atunci ține-le pe foc 9-10 minute, iar dacă își dorești să fie mai tari, atunci este indicat să le ții pe foc timp de 6-7 minute.
Ce înseamnă „al dente”
„Al dente” este un termen care se folosește în bucătăriile din Italia și s-ar traduce prin „la dinte”. Termen „al dente” înseamnă că pastele sunt gătite perfect, astfel că acestea sunt puțin tari în momentul în care sunt gata de servit.
Termenul nu este folosit doar pentru paste. Italienii folosesc acest termen și pentru orez sau legume.
Ce se întâmplă dacă fierbi pastele prea mult
Atunci când fierbi pastele prea mult, acestea vor ieși lipicioase și vor ajunge să se lipească între ele. Este indicat să le ții pe foc mai mult de maxim două minute față de cât scrie pe etichetă, deoarece dacă le vei ține mai mult, atunci gustul lor nu va mai fi la fel și cu siguranță nu-ți vor mai plăcea.
Citește și: Ce se pune pe fundul oalei la ardei umpluți. Secretul gustului special