Ingredientul secret pe care trebuie să îl adaugi neapărat în pilaful de orez. Îi schimbă complet gustul
Pilaful de orez este unul dintre cele mai consumate preparate. Se gătește repede, are puține calorii și poate fi servit în mai multe combinații. Dacă vrei să gătești un pilaf de orez cu un gust la fel ca cel gătit de bucătarii profesioniști, trebuie să adaugi un ingredient secret.
- Cum se gătește corect pilaful de orez
- Ce trebuie să adaugi pentru a avea un gust unic
Indiferent de ingredientele pe care le adaugi sau rețeta după care îl gătești, pilaful de orez poate să aibă un gust sec, fără savoare. Este nevoie de un ingredient secret, la care puțini oameni s-ar fi gândit să îl adauge în rețetă. După ce îl vei încerca, nu vei mai găti niciodată pilaful de orez fără el.
Ingredientul secret care îi dă un gust spectaculos pilafului de orez
De obicei, pilaful de orez este gătit cu legume și diferite tipuri de carne, care îi dau gust. Însă, unul dintre secretele neștiute este că grăsimea de la carnea de pasăre este cea care îl transformă într-un preparat cu adevărat delicios. Tot ce trebuie să faci este să adaugi puțină grăsime de la o pasăre crescută la curte.
Acest ingredient nu modifică foarte mult rețeta, căci este nevoie de aproape aceleași ingrediente. Poți să adaugi ciuperci, ardei gras, ardei kapia, ceapă sau usturoi. De asemenea, secretul gustului depinde și de cantitatea de condimente pe care o adaugi, căci nuj trebuie să exagerezi.
Marii bucătari sunt de părere că dacă este necesară o cantitate mare de condimente, preparatul nu a fost gătit corect. Astfel, poți să te rezumi doar la sare și piper.
Rețetă delicioasă de pilaf
Pilaful de orez cu legume este foarte delicios și recomandat pentru persoanele care își doresc să piardă câteva kilograme. Ai nevoie de puține ingrediente și de câteva minute libere pentru a le petrece în bucătărie.
Ingrediente
- 1 morcov
- o cană de orez
- o ceapă
- un gogoșar
- un ardei kapia
- ulei de măsline
- sare, piper,
- grăsime de la pui
Mod de preparare
Se pune uleiul la încins într-o tigaie și se călesc toate legumele, tăiate cubulețe. Prima dată este recomandat adaugi ceapa, iar mai apoi restul. Separat se fierbe orezul, iar după ce este moale, se scurge de apă și se ia de pe foc.
Se adaugă în aceeași tigaie cu legumele și se mai lasă câteva minute pe foc. Se adaugă grăsimea în care ai fiert carnea de pasăre și se amestecă până se omogenizează. La final se poate lua de pe aragaz și se servește alături de carne de pui.