Cel mai bun orez pentru pilaf. Gustul va fi perfect dacă alegi soiul potrivit
Publicat pe 31.01.2023 la 11:57 Actualizat pe 31.01.2023 la 11:59
Multe gospodine gătesc zilnic pilaf, însă nu toate știu ce soi de orez este potrivit pentru acest preparat. Gustul mâncării va fi perfect dacă alegi să ții cont de acest sfat. La ce detalii trebuie să fii atentă pentru a fi mai bun ca niciodată.
- Care este cel mai bun orez pentru pilaf
- Soiul care îl face mai delicios
Nu toate gospodinele știu cât este de important să aleagă soiul perfect de orez atunci când vine vorba de gătirea pilafului. Majoritatea femeilor îl fac simplu, iar din acest motiv nu este așa de bun cum se așteptau.
Care este cel mai bun orez pentru pilaf
Soiul de orez este important pentru că are o serie de proprietăți. Acesta trebuie să absoarbă perfect apa, dar totodată și grăsimile ori aromele. Cu atât mai mult, boabele trebuie să nu se lipească în timp ce sunt gătite și să își păstreze forma normală.
Potrivit specialiștilor, cel mai bun soi de orez pentru pilaf este Devzira. Acesta are o nunață bej și este ușor dulce. Dacă vei alege și tu să gătești așa de acum, timpul de fierbere este de o jumătate de oră. Un lucru care îl dezavantajează este prețul ușor ridicat.
Pilaful gătit cu acest soi de orez este sărac în amidon și calorii, iar prin urmare este perfect pentru persoanele care țin dietă în lupta cu kilogramele în plus. Cu acesta poți face și alte preparate. Ba chiar mai mult, îl poți amesteca și cu alte soiuri.
Alte tipuri de orez
Majoritatea românilor gătesc pilaf cu orez alb, fără să știe că boabele își pierd din propietăți în timpul procesului de prelucrare. Un alt orez bun pentru acest preparat este Arborio, cu forme medii și rotunde.
Orezul Arborio este perfect și pentru risottto. Pentru pilaf mai poți folosi și orezul Krasnodar, dar trebuie să fii atentă să lași boabele să se înmoaie înainte de a începe să gătești. Acest tip este utilizat mult pentru supe.
Dacă vrei să gătești un pilaf mai diferit, orezul indica poate fi alegerea potrivită, de asemenea. Aceste boabe au un miros și gust bun, dar și absorb bulionul din mâncare.
Citește și: De ce nu se lasă oala cu ciorbă fierbinte să se răcească pe aragaz. Greșeala pe care o fac multe gospodine