Leguma care luptă împotriva cancerului. Mihaela Bilic o recomandă în dieta zilnică
Mihaela Bilic recomandă un aliment minune care luptă împotriva cancerului. Acesta se găsește pe rafturile magazinelor și poate fi inclus într-o mulțime de rețete delicioase.
- Leguma care luptă împotriva cancerului
- Mihaela Bilic o recomandă în dieta zilnică
Mihaela Bilic, unul dintre cei mai cunoscuți medici nutriționiști din România a vorbit despre o legumă foarte importantă în lupta împotriva cancerului. Ea se găsește în toate magazinele, dar nu mulți sunt cei care o consumă.
Ce legumă luptă împotriva cancerului
Broccoli este leguma ce luptă împotriva cancerului. Totodată, compușii săi protejează stomacul fiind extrem de util și împotriva ulcerului, o problemă tot mai întâlnită la români. Fitonutrienții au efect maxim dacă alegem să-l consumăm crud sau gătit la minim, fiert 2-3 minute la abur.
Se recomandă să fie consumat cât mai des, mai ales că ne aflăm în sezonul legumelor verzi. Alături de broccoli se poate consuma varza și conopida, având și efect alcalinizant, reușind să neutralizeze toate toxinele din organism
”Broccoli este un dușman de moarte pentru bacteriile cauzatoare de ulcer, dar și leguma numărul 1 în protectia anticancer! Fitonutrientii cu efect anticancer din broccoli au eficientă maximă dacă îl consumăm crud sau îl gătim minim, fiert la abur 2-3 minute. În felul asta protejăm și vitamina C, prezenta din belșug în broccoli”, a spus dr. Mihaela Bilic în cadrul unei emisiuni TV.
Ulcerul poate fi prevenit prin consumul de broccoli
Broccoli este un aliment minune și are efecte benefice și pentru stomacul tău. Leguma are numeroase proprietăți are țin departe bacteriile ce pot provoca boli grave. Helicobacter pylori are efecte devastatoare odată ce fragilizează barieră protectoare a peretelui intenstinal, iar sucul gastric va eroda celulele. O dietă echilibrată, unde broccoli va avea rol principal, va elimina aceste probleme.
”Trei sferturi din ulcerele de stomac și aproape toate ulcerele de intestin sunt cauzate de infectia cu H. pylori, nu de aciditatea gastrică, așa cum se credea în trecut. Nimeni nu a crezut că la un pH = 2, așa cum avem în stomac, vreo forma de viață ar putea supraviețui. Ei bine, Helicobacter pylori nu doar supraviețuiește, dar mai face și stricăciuni! Bacteria adera la mucoasa gastrica si fragilizeaza bariera protectoare a peretelui intestinal. Rezultatul: sucul gastric acid erodeazà treptat celulele submucoase, apar durerea si arsura, deci ulcerul e instalat”, a mai explicat Mihaela Bilic.