Leguma care susține funcționarea sistemului cardiovascular. Cum poți să o integrezi în alimentație
Cu toții știm că legumele sunt sănătoase, iar medicii recomandă integrarea lor în dietă. De aceea, spun că există un aliment care poate fi integrat în alimentație, pentru a ajuta la funcționarea sistemului cardiovascular.
- Ce legumă susține funcționarea sistemului cardiovascular
- Medicii recomandă integrarea ei în alimentație
Pentru o dietă echilibrată, este bine integrarea cât mai multor legume, pentru o bună funcționare a organismului. De aceea, medicii spun că este bine să fie inclusă în dietă și un aliment care contribuie la menținerea sănătății arterelor și vaselor de sânge.
Leguma care susține funcționarea sistemului cardiovascular
De cele mai multe ori, țelina se numără printre legumele adăugate la supe sau ciorbe, pentru a da gust preparatului, dar leguma are mai multe beneficii de atât. Mai exact, țelina are proprietăți detoxifiante și antiinflamatorii.
În plus, leguma este și o bună sursă de hidratare, mai ales frunzele, care au un conținut mare de apă. De asemenea, are și un număr mic de carbohidrați și poate fi integrată în dietă.
Medicii au ajuns la concluzia că țelina contribuie la funcționarea sistemului cardiovascular și are un efect benefic și asupra scăderii cantității generate de hormonii de stres.
În cazul unui consum regulat de țelină, nivelul de colesterol poate fi redus, de aceea, este indicat a fi consumat în perioadele de după sărbători, când românii pregătesc preparate cu multe grăsimi.
Un alt beneficiu al țelinei este legat de funcționarea optimă a sistemului digestiv, iar în astfel de cazuri este recomandată consumarea sucului obținut din această legumă, mai ales dimineața. În plus, are un efect benefic și asupra ficatului și colonului, căci contribuie la detoxifierea organismului.
De aici, rezultă o alt beneficiu și anume contribuie la pierderea kilogramelor. De aceea, dacă vrei să slăbești, poți integra acest aliment în dietă sub formă de suc.
Cu toate că are multe proprietăți, țelina nu trebuie consumată de femeile însărcinate sau care alăptează, deoarece pot contribui în mod negativ la creșterea nivelului de hormoni, iar în cantitate mare, poate afecta sarcina sau lactația.