Legume de primăvară. Scapi de boli grave sau cancer dacă vei consuma alimente-medicament!
În această perioadă oamenii tind să se îmbolnăvească foarte repede, deoarece organismul lor este foarte slăbit din cauza stării de moleșeală și a oboselii. Legumele de primăvară pe care le poți mânca te pot scăpa de boli grave sau chiar cancer dacă le vei consuma des.
- Legume de primăvară
- Scapi de boli grave sau cancer dacă vei consuma alimente-medicament
În această perioadă oamenii sunt foarte vulnerabili și se pot îmbolnăvi destul de ușor din cauza schimbării bruște de temperatură. Iată ce legume de primăvară este bine să consumi pentru a duce un stil de viață sănătos și pentru a ține problemele departe.
Ce legume de primăvară sunt recomandate
Nutriţionistul arădean, Alexandra Olteanu, ne recomandă urzicile, ştevia, spanacul și multe altele. Ea a spus că toate sunt o explozie de vitamine, minerale și energie și sunt foarte slabe în calorii, recomandate pentru cei ce își doresc să scape de kilogramele în plus.
“Toate acestea sunt o explozie de vitamine, minerale şi energie. Aş sublinia că sunt foarte slabe în calorii, recomandate pentru cei ce vor să scape de kilogramele în plus acumulate de peste iarnă. În plus, tot ce este verde are mult magneziu şi vitamine din grupul B care combat astenia de primăvară. De asemenea, sunt bogate în vitamine şi minerale, cresc imunitatea şi protejează împotriva cancerului”, a spus Alexandra Olteanu.
Cea mai folosită dintre aceste legume este spanacul. Acesta poate fi consumat atât crud, cât şi fiert. Este bogat în vitamina C, vitamina K, acid folic, magneziu, fier dar conţine şi flavonoide care scad riscul apariţiei cancerului.
Roşiile sunt și ele unele din cele mai consumate legume de primăvară, dar și de vară. Conţin potasiu, fier, fosfor, calciu, magneziu, seleniu, vitamina A, vitamine din complexul B, vitamina C, vitamina E dar şi calciu sau licopen. Cei care consumă multe roşii vor dezvotla mai puţine boli cardiovasculare.
Ceapa verde este un alt produs util organismului nostru. Aceasta poate fi consumată în salate, supe şi în diferite preparate. Ceapa verde are puţine calorii, este bogată în potasiu, fosfor şi calciu şi este bună la scăderea colesterolului.
Mazărea, un aliment foarte sănătos
Mazărea este bogată în vitaminele A, C şi K, dar conţine şi mangan, fier şi acid folic. În plus, această legumă conţine fibre necesare pentru o bună digestie. Măcrişul este una din plantele legumicole valoroase atât prin calităţile sale culinare cât şi pentru cele medicinale.