Legumele și fructele pe care nu ar trebui să le mănânci niciodată în stare crudă. Puțini oameni știau acest lucru
O mulțime de fructe și legume pot fi mâncate atât crude, cât și gătite. Însă, puțini știu că unele dintre cele mai des consumate fructe și legume crude trebuie neapărat gătite înainte. Iată cum îți pot afecta organismul!
- Ce fructe și legume nu trebuie mâncate niciodată crude
- Cum îți pot afecta organismul
Modul în care mănânci fructele și legumele este foarte important, când vine vorba despre sănătate. Deși au multe beneficii pentru organism, starea în care se află pate influența acest lucru. Din acest motiv, trebuie să știi exact cum îți pot afecta sănătatea.
Ce fructe și legume nu trebuie să mănânci niciodată în stare crudă
Consumul de fructe și legume este recomandat de către nutriționiști. Au un plus de beneficii și nutrienți greu de găsit în alte alimente. Dar, cu toții trebuie să știe ce legume necesită să fie gătite înainte să fie mâncate. Deși pot avea un gust plăcut, pot deveni dăunătoare pt organism, dacă nu sunt gătite înainte de consumare.
Roșiile verzi
În timp ce roșiile coapte se consumă cel mai des, fără niciun risc, în stare crudă, în ceea ce le privește pe cele verzi, lucrurile stau diferit. Majoritatea oamenilor le mănâncă crude pentru că pot înlocui murăturile, fără să știe că acestea ascund o mulțime de toxine, care vor ajunge în organismul tău dacă le vei mânca.
Vinetele
Spre surprinderea tuturor, vinetele în stare crudă sunt un pericol pentru organism. Indfierent de rețeta în care le adaugi, acestea trebuie supuse unui proces de gătire înainte. Vinetele crude pot provoca arsuri gastrice și probleme grave de stomac.
Ce fructe nu trebuie mâncate crude
Pe lista produselor ”interzise” se află și câteva fructe. Deși acestea se mănâncă, în general, crude și există puține moduri în care pot fi gătite, unele dintre ele sunt în pericol în stare crudă. Este vorba despre fructele de soc. Ele pot fi infuzate, fierte sau adăugate în băuturi alcoolice, pentru aromă.