Live acum XNS
Prime time
Homepage » Beauty & Lifestyle » Orele la care organele funcționează cel mai bine. Cum îți influențează viața ceasul biologic. Dezvăluirile făcute de specialiști

Orele la care organele funcționează cel mai bine. Cum îți influențează viața ceasul biologic. Dezvăluirile făcute de specialiști

De Oana Vacarusi.
Publicat pe 05.10.2023 la 09:52 Actualizat pe 05.10.2023 la 09:52

Înțelegerea și respectarea mecanismului prin care funcționează organismul nostru ne poate ajuta să avem o stare de sănătate mai bună. Specialiștii medicinei tradiționale chineze acordă o mare importanță ceasului energetic al organismului, adică orarul de funcționare al organelor. Află în rândurile de mai jos care sunt orele la care organele tale funcționează cel mai bine și cum îți influențează viața ceasul biologic.

Orele la care organele funcționează cel mai bine

Profimediaimages.ro

Ceasul corporal de 24 de ore al medicinei chineze este împărțit în 12 intervale de două ore ale Qi (forța vitală) care se deplasează prin sistemul de organe. Practicienii medicinei chineze folosesc Ceasul Organ pentru a-i ajuta să determine organul responsabil de boli. De exemplu, dacă te trezești în fiecare dimineață între orele 3 și 5 dimineața, este posibil să ai o afecțiune în zona plămânilor. Dacă apar sentimente de furie sau resentimente, le poți simți cel mai puternic în apropierea ficatului, adică între orele 1-3 dimineața sau poate dacă ai dureri de spate la sfârșitul zilei, ai putea să ai probelem cu rinichii.

Orele la care organele funcționează cel mai bine

Pentru că fiecare organ are o activitate maxima de funcționare de aproximativ 2 ore și ore de repaus. Dacă unele organe nu funcționează optim, apar diferite simptome in anumite momente ale zilei, care trebuie interpretate și rezolvate de către un medic. Dezvăluirile făcute de medicul Ruxandra Constantina.

”Dimineața, între 3:00 și 5:00, activitate maximă pentru plămâni. Atunci, cei care fumează, astmaticii, cei cu probleme de respirație prin insuficiență cardiacă, în acest interval ei se pot trezi și au senzație de lipsă de aer. Este bine în această perioadă să deschidem larg fereastra și să facem câteva exerciții de respirație profundă.

Perioada funcționării maxime a organelor

23:00-1:00 vezica biliară

1:00-3:00 ficatul

3:00-5:00 plămânii

5:00-7:00 intestinul gros

7:00-9:00 stomacul

9:00-11:00 splina și pancreasul

De la ora 5:00 la ora 7:00, intensitate maximă pe intestinul gros. Este bine ca în această perioadă să nu mâncăm, ci să bem apa cu lămâie, eventual și cu ghimbir ras. Putem bea un ceai ușor de detoxifiant de soc, ca să ușurăm digestia și să ușurăm tranzitul intestinal.

Orele 07:00 - 09:00

Activitatea maximă a stomacului. Se poate lua micul dejun.

Ora ideală pentru a efectua analizele de sânge, toleranța la durere este mult îmbunătățită

Se fac tratamentele perfuzabile

Între orele 7:00 și 9:00, stomacul este în activitate maximă, deci începe procesul de digestie și este bine să mâncăm, pentru că vom avea nevoie de energie de-a lungul întregii zile și pentru că mâncând de dimineață și metabolismul este activat. Bineînțeles, luăm un mic dejun sănătos. Nu trebuie mâncat prea mult, nu la prima oră, nu cafea, deci cafeaua și fumatul, dacă avem aceste vicii, trebuie totdeauna după micul dejun. Este foarte important. La această oră, organismul, dacă am dormit cum trebuie, nu este stresat și atunci este ora optimă pentru a ne face analizele și pentru a efectua și diferite tratamente injectabile.

Perioada funcționării maxime

11:00-13:00 inima

13:00-15:00 intestinul subțire

15:00-17:00 vezica urinară

17:00-19:00 rinichii

19:00-21:00 circulația sangvină

21:00- 23:00 acumulare generală de energie

Vezica urinară și rinichii încep să funcționeze cel mai bine între orele 15:00-17:00, până la ora 19:00. În această perioadă este bine să ajutăm activitatea sistemului urinar bând ceaiuri diuretice, limonade, efectuând diferite ședințe de reflexoterapie, de masaj care ajută la eliminarea toxinelor și a surplusului de apă. Fiind vară însă, este bine să bem constant de-a lungul zilei apă. Dacă ne facem fresh-uri, diluați-le cu apă, că sunt calorice. Supe, ciorbe de legume sunt foarte bune. Lactatele hidratează și ele foarte bine.

Orele 11:00 - 13:00

Perioada de activitate maxima a inimii. NU consumați alimente grele, grase. NU faceti eforturi fizice mari. Stomacul se pregătește pentru a produce sucul gastric și a primi mâncarea

Scade atenția, totul este programat pentru digestie. Ora mesei de prânz urmată de o mică relaxare

Inima funcționează cel mai bine în perioada 11:00-13:00. Inima funcționează 24 din 24 ca să putem trăi, dar în această perioadă este activitate maximă și inima are nevoie de energie. De aceea, în această perioadă 11:00-13:00 v-aș recomanda să nu încercați să faceți exerciții fizice intense, să nu mâncăm gras. Putem să-i dăm în această perioadă inimii ce are nevoie, omega 3, 6, 9, deci suplimentele cu ulei de pește sau nuci, caju, migdale. Activitatea fizică intensă poate fi desfășurată foarte bine între orele 9:00 și 11:00. Atenție, statusul energetic atunci este maxim memoria, concentrarea, deci dacă avem de rezolvat probleme, examene este perfect. Dacă trebuie să plecăm la drum, este momentul optim pentru că atenția și reflexele sunt la cote maxime.

De creier ar trebui să avem grijă tot timpul și în special începând cu ora 19:00 este bine să renunțăm la activitatea intensă și să mergem pe activități de recreere, de relaxare. Putem merge la teatru, la expoziții, la filme, la concerte. Merge în această perioadă și efectuarea unor tratamente corporale, faciale, pentru că pielea absoarbe foarte bine toate ingredientele pe care le punem.

Între orele 09:00 - 11:00, splina și pancreasul sunt la activitate maximă

Potrivit specialistului, între orele 09:00 - 11:00, splina și pancreasul sunt la activitate maximă. Organismul metabolizează mai bine carbohidrații.

Se va evita efortul fizic. NU alcool, tutun, cafea

Disponibilitatea la efort psihic și intelectual este la maxim, puterea de memorare și concentrare este maximă

Reflexele sunt la cote maxime, putem pleca la drum

Începând cu ora 22:00 este bine să ne pregătim de somn. Știu, sună greu de acceptat. Între ora 22:00 și 2:00, secreția de melatonină, hormonul care induce somnul, este maximă. În schimb, secreția de cortizol, hormonul stresului scade. Inima își scade activitatea, scade pulsul, scade tensiunea, scade temperatura și organismul se pregătește să se odihnească. Creierul are nevoie să doarmă, să se odihnească, pentru că somnul este vindecător și regenerator.

În general, pentru cei care suferă de ficat, trezirea este între orele 1:00 și 3:00 sau mai devreme. Un ficat obosit, agresat, reacționează și sunt foarte multe persoane care se trezesc și nu mai pot dormi în această perioadă și de multe ori se duc și mănâncă ceva sau beau puțin alcool sau fumează o țigară, care este total contraindicat.

Prevenția este cel mai bun medicament. Dacă noi vedem că avem niște probleme la anumite ore ale zilei sau ale nopții, este foarte important să studiem, să mergem la un medic și să le acordăm importanță, pentru că în faza de simptom, totul poate fi tratat și organismul poate fi echilibrat”, a explicat medicul Ruxandra Constantina la Antena 3 CNN.

CITEȘTE ȘI:
În articolul
Orele la care organele funcționează cel mai bine. Cum îți influențează viața ceasul biologic. Dezvăluirile făcute de specialiști
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Paparazzi
Damjan Djokovic face orice pentru a ajunge acasă cât mai repede. Gestul cu care fotbalistul de la Rapid i-a surprins pe cei din jur / PAPARAZZI
  • Damjan Djokovic face orice pentru a ajunge acasă cât mai repede
  • Gestul cu care fotbalistul de la Rapid i-a surprins pe cei din jur
Paparazzi
Vântul i-a jucat feste Mihaelei Buzărnescu! Un pic a lipsit și se lăsa cu o accidentare / PAPARAZZI
  • Vântul i-a jucat feste Mihaelei Buzărnescu!
  • Un pic a lipsit și se lăsa cu o accidentare
Paparazzi
Dorința lui Dănuț Lupu e poruncă pentru cei din jurul lui! Pe lângă soție, care îl ține în puf de peste două decenii, fostul fotbalist are și alți "protectori" / PAPARAZZI
  • Dănuț Lupu parcă are puteri supranaturale
  • Fostul fotbalist de top este "răsfățat" de toate persoanele din jurul lui
Stiri interne
Sentință incredibilă în dosarul „bombardierului” care i-a amenințat pe polițiștii de la trupele speciale
  • „Bombardierul” care a amenințat mai mulți polițiști a scăpat cu o pedeapsă cu suspendare
  • Pentru cinci infracțiuni, el a primit un an și șase luni cu suspendare și o amendă de 4.500 de lei
Stiri interne
Decizie neașteptată în dosarul lui Culiță Sterp / Scandalul drogurilor, la CCR
  • Culiță Sterp a obținut o victorie nesperată în dosarul în care judecat pentru că ar fi condus drogat
  • Mâine, cântărețul așteaptă verdictul CCR, cu privire la încălcarea unor drepturi
Showbiz intern
Detalii neștiute din relația Elenei Gheorghe cu fratele ei, Costin Gheorghe! "Ne aliam împotriva lui" / VIDEO
  • Detalii neștiute din relația Elenei Gheorghe cu fratele ei
  • Despre alianța pe care o făcea cu sora ei
  • Ce "probleme" le făcea acesta
Vezi toate știrile noi
Recomandări
recomandare pe observatornews.ro
Cu cât se închiriază un garaj transformat în garsonieră, în UK. Are canapeaua faţă în faţă cu chiuveta din bucătărie şi patul în pod
recomandare pe as.ro
Cristi Tănase a depus actele de divorţ, după ce Adina Maria a obţinut ordin de protecţie! Motivul din spatele scandalului uriaş
Romania TV
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi. Ce răspuns i-a dat clarvăzătoarea. "El este codificat cu cifra 11"
Romania TV
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi. Ce răspuns i-a dat clarvăzătoarea. "El este codificat cu cifra 11"
recomandare pe antena3.ro
Românii ale căror pensii se recalculează de două ori. Şeful Casei de Pensii, Daniel Baciu: "Vor beneficia de încă o altă creștere opțională"
recomandare pe antena3.ro
Horoscop 14 mai 2024. Taurii sunt protejaţi de Dumnezeu, Scorpionii își schimbă viața la 180 de grade
recomandare pe antena3.ro
Cum se circulă corect pe autostradă. Titi Aur: "Așa trebuie circulat în condiții normale și corecte și legale și defensive și de bun simț"
recomandare pe playtech.ro
Horoscopul iubirii 13-19 mai. Zodia care duce relaţia la un alt nivel, cine va plânge cu lacrimi amare după o despărţire
recomandare pe playtech.ro
Ce se întâmplă cu casa moștenită de partener, în caz de divorț. Legea spune clar
recomandare pe redactia.ro
EXCLUSIV Simona Halep și-a vândut hotelul din Constanța. Suma obținută și cine a cumpărat proprietatea
recomandare pe redactia.ro
ULTIMĂ ORĂ: Florin Piersic a ieșit din operație! Care este stare actorului
recomandare pe Ciao.ro
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul tuturor! Antonia eşti o norocoasă!
recomandare pe shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
recomandare pe ProSport.ro
FOTO. Celebrul milionar din fotbal e primul bărbat din viața ei! Cum arată tânăra
recomandare pe bzi.ro
Carmen Harra a făcut totul public despre Florin Piersic: „Nu este încă timpul!”
recomandare pe bzi.ro
Se știu semifinaliștii Asia Express 2024. Dezvăluiri incendiare din culisele emisiunii
recomandare pe dailybusiness.ro
82.865 de euro salariu pentru românii care acceptă să lucreze în Spania
recomandare pe dailybusiness.ro
82.865 de euro salariu pentru românii care acceptă să lucreze în Spania
recomandare pe Jurnalul.ro
Romancieră de vârf, amantă pe linie: Ioana Postelnicu, ultimul amor al „Sburătorului”
recomandare pe a1.ro
O tânără a rămas „traumatizată” după ce a aflat secretul iubitului ei. Ce ascundea bărbatul cu care se întâlnea de câteva luni