Patru motive pentru care ți-e foame tot timpul. Ce mesaj transmit specialiștii
Foamea este o senzație obișnuită pentru toată lumea, fiind nevoie de „combustibil” pentru a merge mai departe. Ai nevoie de alimente sănătoase pentru a funcționa întreaga zi. Dacă tot timpul te confrunți cu foamea, ar trebui să iei câteva măsuri și să fii atent la felul în care mănânci.
- Patru motive pentru care ți-e foame tot timpul
- Ce mesaj transmit specialiștii
Te confrunți cu senzație de foame în mod constant? Există mai multe motive pentru acest lucru, care ar putea să pară banale. Alimentația este foarte importantă pentru toată lumea, mâncare contribuie la energia pe care o avem în timpul zilei, dar și cum ne simțim.
De ce te confrunți cu foame tot timpul
Foamea este senzația prin care corpul ne anunță că are nevoie de resurse, cum ar fi mâncarea. Ea apare la un anumit interval de timp, când se apropie următoarea masă, dar, dacă este mai frecventă este o problemă. Există mai multe motive care duc la foamea continuu.
Nu consumi suficiente proteine sau fibre
Pentru o funcționare corectă, organismul are nevoie de macronutrienți, printre care proteine, fibre, carbohidrați și grăsimi. Astfel că nu toate caloriile pe care le consumăm vor avea același scop. Carbohidrații ne aduc energie rapidă, în timp ce proteinele, grăsimile și fibrele ajută la o bună funcționare a corpului și mențin această energie. Alimentele bogate în proteine reduc foamea și ne țin sătuli mai mult timp.
Nu mănânci suficient
Poate că țineți dietă și aveți un număr prestabilit de calorii pe care nu vreți să-l depășiți, un lucru nu îl faceți bine. Dacă te confrunți cu foamea, alimentele pe care le consumi, nu te hrănesc îndeajuns sau sunt într-o cantitate prea mică pentru a oferi vitaminele și mineralele respective.
Mănânci prea repede
Dacă vei mânca prea repede, fiind pe fugă, nu îți vei da seama când se instalează senzația de sațietate. Ar fi nevoie de alocarea unui timp pentru a termina masa. Puteți chiar să consumați apă, între înghițituri și să aveți suficientă răbdare. Ai putea folosi toate simțurile în timpul în mâncatului și vei vedea că foamea nu va mai fi resimțită în timpul zilei.
Ești deshidratat
De cele mai multe ori, când avem poftă să ronțăim ceva, corpul nostru este deshidratat. Oamenii confundă setea cu foamea, iar, în loc să bea un pahar cu apă, aleg să mănânce. Se recomandă să bei un pahar cu apă, apoi să aștepți 20 de minute. Dacă senzația a rămas, îți este foame și trebuie să te hrănești.