4 rețete cu ouă fierte. La ce poți folosi ouăle rămase de la Paște
Sărbătorile Pascale au trecut și sunt șanse mari ca prin frigider să-ți fi rămas destul de multe ouă cărora nu le găsești locul sau întrebuințarea. Important este să dai frâu liber imaginației și creativității tale și să le integrezi în diferite combinații sau amestecuri gustoase. Printre acestea, se pot număra salatele orientale, ouăle umplute și, de ce nu, ouăle scoțiene. Iată 4 rețete simple la care poți folosi ouăle rămase de la Paște!
- Ce poți face cu ouăle care ți-au rămas de la Paște
- Rețete simple și delicioase care conțin ouă fierte
Ouăle rămase de la Paște pot fi ingrediente de bază în mai multe rețete cu care îți poți impresiona întreaga familie. Fie că e vorba despre micul dejun, prânz sau cină, ouăle fierte își pot găsi cu ușurință locul în mai toate preparatele.
Salată orientală
Atunci când vrei să le pregătești celor dragi ceva simplu și gustos, salata orientală poate fi una din cele mai bune opțiuni.
Ingrediente
Pentru o salată orientală gustoasă ai nevoie de: 0.5 kg de cartofi, 200 gr măsline, 3 castraveți (pot fi proaspeți sau murați), 4 fire de ceapă verde și o ceapă roșie, patru ouă, sare, piper, coriandru, bobițe de muștar, ulei de măsline și o lămâie.
Mod de preparare
Se fierb cartofii, în coajă, preț de 20 de minute și ulterior se decojesc și se taie cubulețe după ce s-au răcit. Se taie ceapa verde și ceapa roșie mărunt, iar castraveții se taie în cubulețe sau în felii subțiri. Ouăle fierte se taie în bucățele egale sau în fâșii. Într-un bol separat se amestecă uleiul de măsline, zeama de lămâie, boabele de muștar, coriandrul, sarea și piperul.
Toate ingredientele se pun peste cartofi, iar la final se pun și măslinele. Înainte de consum, se recomandă introducerea la frigider pentru cel puțin un sfert de oră.
Rețetă de salată cu ouă fierte și cartofi
Ingrediente
Pentru salata cu ouă fierte și cartofi ai nevoie de: 400 gr cartofi mai mici, 100 gr mazăre congelată, 1 conservă de ton bucăți, 2 ouă fierte tari, sare, piper negru măcinat, 1 lingură ulei de măsline, zeamă de lămâie după gust și 1 lingură de maioneză, opțional.
Mod de preparare
Cartofii se spală bine, se curăță de coajă, apoi se taie în patru și se pun la fiert în apă cu sare. După ce au fiert timp de 10 minute, se adaugă și mazărea și îi mai lăsăm să fiarbă preț de 5 minute.
După ce au fiert, se scurg cartofii și mazărea și se lasă să se răcească câteva minute. După răcire, se pun într-un castron și se adaugă conserva de ton scursă, sare, piper negru măcinat, ulei de măsline, zeama de lămâie după gust și ouăle tăiate în patru. Salata se poate servi imediat și opțional se poate adăuga o lingură de maioneză.
Ouă umplute
Ingrediente
Pentru cele mai gustoase ouă umplute ai nevoie de următoarele ingrediente: 5 ouă, 100 g brânză burduf, 100 g brânză de vaci, o lingură smântână, 1/2 legătură mărar, un gălbenuș crud, o linguriță muștar, 100 ml ulei zeamă de lămâie, sare și 3 linguri smântână.
Mod de preparare
Ouăle deja fierte se curăță și se taie în două. Se scot gălbenușurile și se pun într-un castron cu ingredientele de la umplutură, adică bânza, smântâna, mărarul, muștarul și zeama de lămâie. Se amestecă bine, până când totul devine ca o cremă și apoi se introduce într-un posh.
Cu crema obținută se umplu jumătățile de ou. Se face o maioneză cu mixerul și se amestecă cu 3 linguri de smântână, pentru un sos delicios. Pe platou se pun ouăle și alături câteva lingurițe de sos, după care se ornează după preferințe.
Rețetă de ouă scoțiene
Ingrediente
Pentru a găti ouă scoțiene ai nevoie de: 800 g carne tocată, 8-9 ouă pentru fiert + 2 ouă crude, 1 lingură muștar, 200 g pesmet, 4 căței de usturoi, 100 ml ulei, o legătură de pătrunjel, 1 cartof crud sau fiert, sare și piper.
Mod de preparare
Prima dată se pregătește amestecul de carne. Peste carnea tocată se adaugă usturoiul pisat, muștarul, cartoful dat pe răzătoare, dar și un ou crud pentru a lega compoziția. Totul se condimentează cu sare, piper, dar și o legătură de pătrunjel.
Ouăle fierte se decojesc și se învelesc, rând pe rând, într-un strat de carne din amestecul obținut anterior. Stratul de carne trebuie să fie uniform, nici prea gros și nici prea subțire. Ouăle se scufundă într-o baie de ulei și se lasă pentru aproximativ 10 minute, până când se gătește carnea, apoi sunt gata de servit.
Cum mai poți folosi ouăle fierte rămase de la Paște
Dacă ți-au rămasouă fierte de la Paște, sunt o mulțime de modalități de a le folosi pentru a nu alege să le arunci. Poți face sandvișuri gustoase și rapide pentru toată familia, adăugând țelină, ceapă verde, muștar sau maioneză.
De altfel, poți face un amestec simplu cu legumele lăsate prin frigider sau, de ce nu, un burrito, la care trebuie să mai adaugi doar brânză, orez, legume și orice alte sosuri dorești.
Citește și : Chiftele de dovlecei la cuptor. 3 rețete simple, pentru toate gusturile