5 retețe cu banane foarte coapte. Cum le poți folosi când au coaja neagră
Bananele se numără printre fructele preferate ale românilor. Le poți consuma așa cum sunt, însă poți găti deserturi de-a dreptul delicioase, pentru toată familia, folosindu-le numai atunci când au coaja neagră. Iată 5 rețete cu banane coapte, pe placul tuturor!
- Ce se intamplă dacă mănânaci banane foarte coapte
- 5 rețete simple cu banane foarte coapte
- Cum se păstreaza corect bananele
Dacă ai acasă mai multe banane coapte, care au deja coaja neagră, ai face bine să nu le arunci. Sunt extrem de sănătoase și poți face cu ele rețete delicioase.
Ce se intamplă dacă mănânaci banane foarte coapte, cu coaja neagră
Puțini sunt cei care știu că, în pofida aspectului care poate fi nu tocmai atrăgător, bananele foarte coapte, care au coaja neagră, au substante excepționale pentru sănătatea noastră, care nu se găsesc în niciun alt produs.
Acestea cresc imunitatea, ajută în dietele pentru slăbit, îți dau energie și protejează sistemul nervos.
5 rețete simple cu banane foarte coapte
Iată cinci rețete simple, pe care le poți face cu banane foarte coapte, care sigur vor fi pe placul familiei tale.
Banana bread
Ingrediente:
- 100 de grame de unt moale
- 140 de grame de zahăr
- un ou bătut
- 225 de grame de făină
- doua lingurițe de praf de copt
- 3-4 banane pasate
- 80 de grame de nuci tocate
- 50 de mililitri de lapte
Mod de preparare:
Se toacă nucile. Bananele se decojesc și se mixează într-un bol, până când se obține o pastă omogenă. Se adaugă untul, nucile, laptele, oul și zahărul și se amestecă în continuare. Ulterior, se adaugă făina și praful de copt, iar compoziția obținută se dă la cuptor, la 180 de grade, timp de o oră.
Fursecuri sănătoase cu banane
Ingrediente:
- 2 banane
- 3 linguri tahini din semințe de susan crude
- 1 linguriță scorțișoară
- 5 linguri fulgi de ovăz
- 3 linguri făină de cocos
- 3 smochine tăiate mărunt
- 1 lingură boabe crude de cacao
Mod de preparare:
Se pisează bananele cu o furculiță, iar peste ele se adaugă tahini și lingurița de scorțișoară. După ce am obținut un aluat omogenizat, se adaugă și restul ingredientelor, treptat. Se formează fursecuri, de dimensiuni medii și se așează într-o tavă acoperită cu hârtie de copt.
Se lasă la cuptor timp de 25 de minute și sunt gata de servit.
Brioșe cu banane foarte coapte
Ingrediente:
- 250g făină
- 100g zahăr
- 2 ouă
- 3 banane foarte bine coapte
- 180g ciocolată
- 115g unt topit
- 1 praf de copt
- 1 linguriță vanilie
Mod de preparare:
Se toacă ciocolata, iar bananele se pun într-un bol mare și se pasează. Se adaugă zahărul, untul topit, ouăle, vanilia și se amestecă. Ulterior, se adaugă și făina și praful de copt, iar aluatul obținut se toarnă în formele pentru brioșe.
Se lasă la cuptor, timp de aproximativ jumătate de oră, la temperatura de 180 de grade.
Chec din banane
Ingrediente:
- 3 banane
- 200 g faina 4
- 200 g zahar pudră
- 100 g unt
- 3 ouă
- un plic zahăr vanilinat
- 1/2 plic praf de copt
- o lămâie
Mod de preparare:
Se amestecă într-un bol untul, zahărul, zahărul vanilinat, coaja de lămâie si ouăle bătute. Se curăță bananele, se pasează într-un bol de mărime medie și se stropesc cu zeamă de la o lămâie. Amestecul obținut se toarnă în bolul în care era untul și apoi se adaugă făina și praful de copt.
Aluatul se pune în tava de copt și se lasă la cuptor, pentru aproximativ 45 de minute, la o temperatură de 180 de grade Celsius.
Înghețată de banane
Ingrediente:
- 5 banane congelate
- 200 ml smântână dulce pentru frișcă
- 2 linguri de miere (opțional)
Mod de preparare:
Se pun într-un robot de bucătărie bananele congelate, smântâna dulce pentru frișcă și două linguri de miere, opțional. Se mixează câteva minute, iar compoziția obținută se lasă la congelator pentru minim o oră.
Cum se păstreaza corect bananele
- Niciodată nu trebuie să păstrezi bananele într-o pungă, fie de plastic, fie de hârtie.
- Ar trebui să fie păstrate la o temperatură între 12 și 22 °C.
- Nu le agăța pe perete și nu le pune lângă alte fructe coapte.
- Se pot pune în frigider, într-o zonă nu foarte rece, cum ar fi sertarul pentru legume.