Când e bine să pui varză la murat. Greșeala pe care o fac multe gospodine
Multe gospodine s-au pregătit intens pentru anotimpul rece și au pus la murat câteva legume, dar și varză. Ei bine, pentru o varză murată proaspătă, dar și gustoasă trebuie să mai aștepți puțin deoarece trebuie pusă într-o anumită perioadă. Iată când este bine să o pui varză la murat!
- Când să pui varză la murat
- Iată greșeala pe care o fac multe gospodine!
Gospodinele se pregătesc intens pentru anotimpul rece, iar multe dintre ele au început deja pregătirile. Acestea au pus diferite legume la murat însă varza trebuie pusă într-o anumită perioadă pentru a se menține proaspătă dar și gustoasă.
Când e bine să pui varză la murat
Dacă vrei să pui varză la murat este recomandat de la Sfântul Dumitru, 26 octombrie și până la Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril, pe 8 noiembrie. Ca să fie potrivită pentru sărbătorile de iarnă, varza de murat trebuie să fie recoltată toamnă și să aibă frunza cât mai fină și mai subțire decât cea de vară.
Conservele pentru anotimpul rece stau mult mai bine dacă sunt puse în butoaie sau borcane în zilele foarte reci și de toamnă, iar frigul și întunericul mențin saramura proaspătă și bună ca să nu fermenteze prea repede și să se strice.
Cum se alege varza și cum se menține
Dacă vrei să pui varza la murat trebuie să găsești un spațiu adecvat pentru a o ține la butoi, ideal ar fi într-o pivniță sau cămară foarte rece pe timpul iernii. Varza cea mai bună pentru murat este varza cu foi subțiri.
Poți alege o varză rotundă cu frunze subțiri și ușor turtită, dar și cotoarele să nu le aibă foarte groase. Căpățânile de varză trebuie să fie frumoase, netede, proaspete și să nu fie lovite.